Българка оглави фармацевтичната компания Sanofi за девет държави в Централна и Югоизточна Европа

7988
Българка оглави фармацевтичната компания Sanofi за девет държави в Централна и Югоизточна Европа
Снимка: Личен архив

Лора Ивчева ще оглави девет държави в Централна и Югоизточна Европа за Sanofi - една от водещите иновативни фармацевтични компании в света. Тя ще отговаря за координацията между различните направления в компанията, идентифицирането на потенциал за бизнес развитие в отделните пазари и подобряването на ефективността на работата на Sanofi, в унисон със заложените цели на компанията по държави. Под шапката на регион Централна и Югоизточна Европа се включват девет държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.

„В новата си роля ще продължавам да работя усилено за увеличаването на достъпа на пациентите от региона до иновативни лекарства и за подобряването на здравната грижа за всички нуждаещи се. В партньорство със здравните власти, вярвам, че чрез осигуряването на достъп до превенция и съвременно лечение на редица заболявания, можем заедно да намалим тежестта върху здравната система и да работим в полза на пациентите и обществото като цяло.“, коментира Лора Ивчева.

Лора Ивчева има над 20 години опит в Sanofi. Тя стартира кариерата си в Sanofi като единствен служител в отдел „Логистика“. Скоро след това е промотирана в мениджър на отдела, сформира екип и развива дейността на компанията в това направление. През 2012 г. е пoвишена като директор отдел „Бизнес развитие и подкрепа на продажбите“ за Румъния, България и Унгария. През 2015 г. става търговски директор на Sanofi в България, а през 2016 г. е назначена за директор „Търговски операции“ за регион Централна и Югоизточна Европа. От 2019 годината изпълнява позицията управляващ директор на българския офис на Sanofi и е генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Тези две позиции ще продължи да я съвместява и с новата си функция.

Sanofi обеща на ЕС 125 млн. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Френският фармацевтичен гигант Sanofi обяви, че е постигнал споразумение с германската BioNTech за снабдяване на Европейския съюз с вак...

Лора Ивчева е завършила Софийски университет „Св. Климент Охридски“, омъжена е, с две деца.

Sanofi е глобална биофармацевтична компания, отдадена да подкрепя хората по време на техните здравни предизвикателства. Ние предпазваме от заболявания чрез ваксините ни, предоставяме иновативни лечения за да победим болката и намалим страданията. Ние сме едновременно до хората, страдащи от редки заболявания, както и до милионите пациенти с дългогодишни хронични заболявания. С повече от 100 000 служители в 100 държави, Sanofi трансформира научните иновации в здравни решения по света.

В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

Напомняме още, че френският фармацевтичен гигант Sanofi обяви, че е постигнал споразумение с германската BioNTech за снабдяване на Европейския съюз с ваксината на компанията, разработена в партньорство с американската група Pfizer. В свое прессъобщение Sanofi, която обяви миналия месец, че трябва да отложи пускането на собствена ваксина, разработвана съвместно с британската GlaxoSmithKline, потвърди коментарите на главния си изпълнителен директор Пол Хъдсън пред вестник Le Figaro в сряда. "Sanofi ще осигури на BioNTech достъп до изградената си инфраструктура и опит за производство на над 125 милиона дози ваксина срещу COVID-19 за Европа", се казва в изявлението. "Първоначалните доставки ще дойдат от производствените мощности на Sanofi във Франкфурт от лятото на 2021 г.", добавят от компанията и допълват, че "приоритетът е да продължат да развиват своите две разработки за ваксина срещу коронавируса".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини