Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го занесоха в полицията

7920
Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го занесоха в полицията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го предадоха в полицията, съобщиха от полицията в Търговище. Случката станала на 24 юли. 

12-годишната Елина Искренова и 11-годишният Божидар Димитров, които излизали да извикат техен приятел, за да играят на детската площадка на ул. “Любен Каравелов” в града, намерили на земята плик. Решили да го отворят и преброили намиращите се в него банкноти на стойност 500 лв. Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията с плика, информира bTV. 

Физик от Търговище ще се обучава в Церн

Соня Симеонова – старши учител по физика и астрономия във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище е единственият...

В решението си те били категорично подкрепени от други четири по-малки деца - техни приятели, с които играели заедно. Придружила ги и бабата на едно от децата. 

Дежурните полицейски служители ги поздравили за доблестта, а малко по-късно малчуганите получили благодарност и от собственичката на парите, която била издирена чрез фигуриращ на плика свързан с нея адресат. 

Парите били служебни, жената явно била изпуснала плика при излизане от автомобила си. Зарадвана, тя почерпила всеки от малчуганите за проявената честност.  Всички деца бяха единодушни, че никога и не им е минавала през ум друга мисъл освен тази да предадат веднага парите в полицията. 

”Гордеем се с децата си, с това, винаги сме се опитвали да ги научим да бъдат съвестни граждани и много добри хора”, сподели майката на Елина от името на родителите на децата.

Международен бридж турнир започва край Търговище

Стартира 10-тия международен бридж турнир "Търговище`2015". Състезанието започва днес и ще продължи до неделя в хотелски комплекс край...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини