Годишни фолклорни награди раздават от догодина

15507
Годишни фолклорни награди раздават от догодина

От 2014 година, за първи път в България ще раздават годишни фолклорни награди на фестивал, като първият ще носи името на Борис Машалов, предаде БГНЕС.

Той е един от най-известните изпълнители на песни от северняшката фолклорна област. Първите годишни фолклорни награди са по случай 100-годишнината от рождението на Борис Машалов. Причината е забравеният в днешно време глас на достойния българин, който е впечатлявал и разплаквал българи и чужденци по целия свят.

Номинациите, за които ще бъде организиран фестивалът, ще са 10 основни, като за тях ще гласуват любителите от целия свят на сайта на годишните награди. Номинациите са за глас на годината, албум, най-добро съчетание на дуети, квартети, ансамблова постановка на годината, хореограф на годината, също така инструмент на годината и много важен акцент е поставен и на изпълнител на годината за деца таланти. Награда ще има и за цялостен принос към българския фолклор, както и награда за фирма или община, популяризираща май-много фолклорни събития.

Все още не е решен окончателно градът, където ще се проведе. Изборът ще е между 3 български града, които са кандидати за културна столица на културата, но организаторът Константин Лазаров обяви категорично, че София не е сред кандидатите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини