Ивет с нов рекорд - отново Атлет №1 на България

19313
Ивет с нов рекорд - отново Атлет №1 на България

Европейската шампионка на 100 м Ивет Лалова постави поредния си рекорд, като спечели приза Атлет №1 на България за 2012-а година. Спринтьорката побеждава за рекорден четвърти път в анкетата на списание „Атлетика”, предаде Стандарт нюз.

Допитването се организира за петнадесета поредна година, като в тазгодишния вот участваха 31 специалисти и експерти, които следят отблизо българската атлетика. До 2012 г. четирима имаха по три първи места в анкетата през годините – Петър Дачев, Тереза Маринова, Ивет Лалова и Ваня Стамболова.

Ивет Лалова отново номинирана за Жена на годината

Пет известни български спортистки бяха номинирани в категория "Спорт" за "Жена на годината“, в традиционната анкета на списание G...

Спринтьорките Лалова и Стамболова бяха лидерки сред номинираните атлети и през тази година, като през миналата двете също заеха първите две места, но тогава спечели Стамболова. През 2012 г. Лалова бе в отлична форма в трите най-отговорни състезания за годината. На световното първенство в зала в Истанбул Ивет се класира на финала на 60 м, на европейското първенство в Хелзинки стана първата българка европейска шампионка на 100 м, а на Олимпийските игри в Лондон достигна до полуфиналите на 100 и 200 м. Във вота на списанието Ивет единодушно бе избрана за номер едно на България и събра максималния брой точки 310.

"Ивет Лалова е съвсем закономерен победител в тазгодишната класация", коментира президентът на БФЛА Добромир Караманов. "Ние всички трябва да се гордеем, че в спортната история на България имаме европейски шампион на 100 м. Ивет бе безапелационна в Хелзинки. Надявам се през 2013-а тя да направи силно представяне на европейското в зала в Гьотеборг през март, а също така и на Световното на открито в Москва през август. Сигурен съм, че Ивет ще помогне много на българския национален отбор да запази място си в Първа лига на Европейския отборен шампионат в Дъблин през юни", каза още Караманов. 

Анкета 2012 – резултати:

1.    Ивет Лалова (100 и 200 м) - 310 т.
2.    Ваня Стамболова (400 и 400 м пр.) -  274
3.    Мирела Демирева (скок височина) - 207
4.    Георги Цонов (троен скок) - 138
5.    Силвия Дънекова (бягане на средни и дълги разстояния) - 129
6.    Момчил Караилиев (троен скок) - 118
7.    Радослава Мавродиева (гюле) - 99
8.    Венелина Венева (скок височина) - 96
9.    Виктор Нинов (скок височина) - 72
10.  Георги Иванов (гюле) - 55

Редактор: Десислава Ушатова

Златната Ивет: Беше трудна, но прекрасна година

Ивет Лалова даде своята лична равносметка за изминалата година. По думите на златното ни момиче представянето й е било задоволително и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини