Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Казанлък отличи победителката във "Фермата 7" в нов обществен проект (СНИМКИ)

23 декември 2021, 17:37 часа • 23689 прочитания

Кметът на Казанлък отличи двама свои съграждани за успех и човещина - победителката в тв реалити формата "Фермата 7" Живка Ролева и Петко Рачев.

Живка Ролева ще бъде и първият участник в нова инициатива на общината през 2022 г., обяви кметът Галина Стоянова. “Проектът се казва „Аз успях – можеш и ти!“. Това ще бъде проектът за казанлъчани, които са успели в своя живот, но и които с успеха си вдъхновяват другите да се осмелят да поискат повече от живота си и да си поставят по-високи цели. Живка е достойна да е част от този проект“, посочи кметът.

Стоянова изтъкна две главни цели на новата идея, която ще бъде представяна на големи билбордове в града – да се запознаят казанлъчани с постиженията на своите съграждани и да се вдъхновят, че не е трудно да постигат целите си. Във фокуса на новото начинание ще бъдат не популярните, заслужили личности на Казанлък, а ще бъдат открити и показани хората, които тихичко в своя живот постигат големи успехи, без много шум и без да са в центъра на медийното внимание.

В светлините на прожекторите, например, бе поставен шофьорът на новата градска Линия №2 Петко Рачев, който с толерантното си отношение на пътя стана герой в пост в социалните мрежи на благодарна дама от Казанлък. Тя подробно разказа как той й е отстъпил предимството, защото е предвидил задаваща се тапа в трафика. Самият Петко призна, че дори не помни за този жест, което доказва, че толерантното му отношение на пътя не е инцидент, а начин на работа.

„Аз съм обикновен човек“, сподели от своя страна звездата на седмия сезон на „Фермата“ Живка Ролева. “За мен беше мечта това участие и успях да я сбъдна. Дадох много интервюта пред големи медии, но поканата на кмета е най-голямата награда и много ме развълнува!“, разказа тя.

Двамата казанлъчани получиха поздравления и подаръци за предстоящите празници. Те участваха в разговорите с медиите – с добронамерени критики, обмяна на мнения и идеи за подобряване на живота в община Казанлък. 

казанлък

казанлък

казанлък

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес