Мария Илиева и D2 с благотворителен сингъл срещу насилието

11293
Мария Илиева и D2 с благотворителен сингъл срещу насилието

Мария Илиева и D2 записаха общ сингъл в подкрепа на каузата на фондация "Цветан Цанов", за превенция на насилието между децата в България. Благотворителната песен носи името "С теб научих как", съобщиха от "Стерео стая".

Фондация "Цветан Цанов" е създадена в името на дванадесетгодишния Цветан, убит зверски от шестнадесетгодишно момче през август 2011 година. Родителите на Цецо основават фондацията, с цел да подпомогнат намаляването на насилието между децата и случването на подобни трагедии. Целта им е да привлекат вниманието на обществото към този проблем и да намерят на адекватни мерки за разрешаването му. Също така се стремят към изграждането на центрове, наречени Бази, където децата и младежите да намират място за изразяване, споделяне и подпомагане от специалисти.

През юни тази година Мария Илиева и D2 подкрепиха благотворителния фестивал "Играй живота", организиран от фондацията. Няколко месеца по-късно те са готови да отправят своето послание към всички българи, че има нужда и начин нещата да се променят, чрез акустичния поп-рок проект "С теб научих как". Музиката винаги е била най-прекият път до сърцата на хората. "Познавам семейството на Цецко, новината за бруталното му убийство бе голям шок за всички", споделя Мария Илиева. "Плашещо е да съществува такова насилие в едно общество, още повече между деца. Вярвам, че от нас зависи да променим това и подкрепям изцяло проектите на фондацията", казва изпълнителката.

"С теб научих как" е дело на Васил Русев – Seagullboy. В текста се включва и Гери Турийска, а в аранжимента – D2 и Мария Илиева. Режисьор на видеото е Васил Русев, оператор – Мартин Чичов.

Редактор: Десислава Симова

Мария Илиева плени Полша

Мария Илиева се върна от участието си на фестивала Top of the Top в Полша. На концерта, събрал най-големите звезди от 15 европейски дър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини