"Мартотворство" за първи път в ЦНСТ Асеновград

4444
"Мартотворство" за първи път в ЦНСТ Асеновград
Снимка: Actualno.com

Инициатива, наречена „Мартотворство“, стартира за първи път в Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград.

Най-нетърпеливият, включил се в нея, бе Николай Шенков - класният ръководител на едно от настанените деца. Цял преди обед, той заедно с малки и големи, твориха мартеници, които по-късно ще бъдат показани пред асеновградчани.

Шестима от членовете на УС на ФК "Асеновец" са готови да напуснат

Шест са написаните молби за напускане от Управителния съвет на ФК „Асеновец“, но те все още не са подадени. Това съобщи за ...

Вратите на ЦНСТ в Асеновград ще бъдат отворени до края на тази седмица. „Всеки е добре дошъл, за да бъдат създадени мартеници, с цел набиране на средства за лятната екскурзия на децата и младежите.“, обясни за Actualno.com управителят Манол Манолов.

Той разкри в аванс, че се обмисля идеята следващата седмица творческата дейност по изработване на мартеници да бъде изнесена извън Центъра и да се позиционира в някоя от обществените институции в града, където да се създаде мартенска работилница на открито. С това се цели повече асеновградчани и гости на Асеновград да се включат в инициативата.

Основната цел е да се покажат способностите, индивидуалността и начинът, по който обитателите на Центъра изработват мартенските символи. Идеята е обществото да се докосне до дейностите, с които се занимават децата и младежите. Да се предостави възможност на всеки желаещ да се запознае с тях и уменията им.

В края на този месец предстои всички изработени мартенички да бъдат изложени в благотворителен базар, като събраните средства ще бъдат изразходвани за летуването на децата. „Не е нужно гражданите да се ангажират материално с инициативата, а единственото, което се изисква, е да работят в екип с децата.“, допълни Манолов.

За 14-ти път Димитър Кумчев спечели в пехливанските борби край Асеновград

14-та победа в традиционните пехливански борби в Асеновград си спечели асеновградчанинът Димитър Кумчев. Традицията се провежда ежегодн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини