На 10 юни ще се проведе Ден на бащата в Националния военноисторически музей

5775
На 10 юни ще се проведе Ден на бащата в Националния военноисторически музей
Снимка: Thinkstock

На 10 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между детето и бащата. Това съобщиха от пресцентъра на НВИМ. За шеста поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях, подаръци и веселие.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка. А всички желаещи ще могат да влязат в кабините на хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които са част от експозицията на музея.

Фотоизложба с детски усмивки посреща и радва жителите и гостите на Велико Търново

Импровизирана, но професионално подготвена фотоизложба с детски усмивки посреща и радва жителите и гостите на Велико Търново. Това съоб...

В Деня на бащата забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Ще бъде обособено пространство за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, оригами, сглобяване на къщички, видеоигри, състезателни тренажори, решаване на логически задачи, разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. В този ден за децата всичко ще е позволено, дори скачането на огромен матрак. Те ще имат възможност да програмират роботи, да създават видеоигри или пък сами да си направят ключодържател или магнит от дърво.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, телескопичен товарач, комбиниран багер-товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Една от най-големите авиокомпании в света ще има зона за забавление, към която в следобедните часове ще се присъедини и Марио Бакалов – българинът, който пилотира най-големия пътнически самолет в света.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, книжки за оцветяване и идеи за летни лагери. Изморилите се ще могат да си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми. А любителите на природата ще могат да си починат в скаутския лагер в двора на музея.

27 доброволци дариха кръв в Панагюрище

27 доброволци дариха кръв по време на провелата се в Панагюрище двудневна кръводарителска акция, съобщиха за Радио „Фокус” ...

Тази година в Деня на бащата се включват и филиалите на НВИМ във Варна – Парк-музей на бойната дружба 1444 г. и Военноморският музей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com