X
 
 

Над 1 910 000 лева събра "Българската Коледа"

4755 4
Над 1 910 000 лева събра "Българската Коледа"
Снимка: Българската Коледа
Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което си поставя за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация продължава. Над 1 910 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“.

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Промяна на движението в София заради Българската Коледа

Въвежда се временна организация на движението във връзка с благотворителния спектакъл „Българската Коледа“. Това съобщиха о...

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Dream Team Productions” и излъчен на живо по Нова телевизия, Българското национално радио и БНТ Свят.

Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група Бон-Бон и Детски хор на Българското национално радио посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Хи хи хи ха ха ха .. Българите не желаят да пуснат SMS за паркиране 1 лев . А били пуснали 2 000 000 SMS са за българската коледа ..ЛЪЖА ДО ЛЪЖА АМАН ТУЛУ ПСКА ДЪРЖАВА
 • Октомври 2.1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Първо това е вярно , че Българите не желаят да дават лев за паркиране , но тези в нужда го правят , а в централната зона на София и е 2 лева. Второ ти отново гледаш редовите Българи , а не гледаш тези като цвета караянчева и подобните и на нея. И ти напълно си ги заслужаваш и ти ги желая на теб лично и на другият Свят да те управляват почти ВЕЧНО.
  : 2 !
 • Октомври 1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Каква повече от наглост е това ? ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА /като съществото от женски пол караянчева например/ отива на БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ И Президента е до тях. ПОСЛЕ ВЕРОЯТНО СА СЕ НАСОЧИЛИ КЪМ ЕКСТРЕМНИТЕ Коледно/Новогодишни партита и са ПРЕЯЖДАЛИ с орехчета от Мавриций. А , къде е НЗОК , другите отговорни фактори ? Ами на друго парти и ТЕ ПРЕЯЖДАТ разбира се. F....OF.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  А , колко ли е била премията за тези н*щожества като миро , графа и другата човешка п*мия. КОЛКО , actualno com ще проверите ли ?
  : 2 !