Над 1.362 млн. лв. са събрани в Българската Коледа за 2011 - 2012

9172
Над 1.362 млн. лв. са събрани в Българската Коледа за 2011 - 2012

Над 1.362 млн. лева са събрани в кампанията „Българската Коледа” през 2011-2012 г., а със средствата са подпомогнати най-много деца спрямо предходните издания на инициативата.

Резултатите от кампанията бяха отчетени днес от екипа, който подготвя тазгодишното десето издание на благотворителната инициатива, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В рамките на деветата кампания „Българската Коледа” са постъпили 419 молби от родители на 432 болни деца, като 13 от молбите са за подпомагане на лечението на близнаци. Със средства в размер на 773 750,59 лв. е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 358 деца.

"Българската Коледа" помогнала на 358 дечица

През 2012 година със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа" е подпомогнато лечението и рехабилитация...

От лечебни заведения са постъпили 42 молби за закупуване на медицинска апаратура. Закупени са 18 медицински апарата за 14 болници на обща стойност 585 519 лв.

За по-голяма прозрачност и обективност при разпределението на средствата е сформирана експертна комисия с консултативни функции за разглеждане на постъпилите молби за подпомагане. В състава й са включени представители на Българската асоциация по неонатология и Българската педиатрична асоциация, Националния консултант по педиатрия, представители от Център “Фонд за лечение на деца”, на неправителствения сектор и пациентските организации.

Променена е процедурата за закупуване на медицинска апаратура, както и начинът на разглеждане на молбите за подпомагане. Прецизирана е и процедурата за кандидатстване за дарение за „Българската Коледа”.

След проведени разговори и консултации като приоритет на предстоящото десето издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа” през 2012-2013 година беше определена рехабилитацията при деца с неврологични заболявания и с нарушения в развитието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини