Проект помага на младежи от Варна да намерят призванието си

2833
Проект помага на младежи от Варна да намерят призванието си
Снимка: iStock/Guliver

Уникален проект помага на младежи от Варна да открият своето бъдещо „аз“ чрез срещи в първо лице с изявени личности, реализирали се в различни сфери на живота. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Пламена Николова, фасилитатор към проекта, който се реализира от Сдружение „Аз съм Варна".

„Изборът на професионална реализация е основополагащ в развитието на всеки млад човек. Дали да следваме мечтите си, сърцето си, импулсивните си и често илюзорни представи за вписването си в света като работещи хора или да послушаме мъдрите и практични съвети на родители си за печелившите и „стабилни" професии, които биха ни гарантирали добър стандарт на живот, уважение и определен статус с обществото? Отговор в първо лице дава пилотният проектът на сдружение „Аз съм Варна" – „Кариерна борса-Искам да съм като теб!", който се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“, посочи Николова.

По думите ѝ проектът има за цел да срещне група млади хора, които тепърва ще правят първите стъпки към мечтаната професия, с изявени личности в различни сфери на живота – изкуство, култура, сигурност, архитектура, образование, здравеопазване, мода, духовност, бизнес, туризъм, предприемачество, търговия и много други.

100 години Тревненска школа

На 16 октомври, петък, от 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата се открива представителната изложба „100 години Тревненска школ...

„Срещите очи в очи с хора, извървели трънливия път на успеха, преодолели подводните камъни и щастливо реализирани в сегашно време, ще даде ясна представа на младите хора дали това е правилният модел за подражание за тях“, каза още Пламена Николова.

Тя допълни, че срещите са документирани и популяризирани чрез социалните мрежи и канали, за да стигнат индиректно до максимален брой други млади хора, които да бъдат провокирани в кой сектор на живота да търсят своето професионално поприще.

Проектът среща участниците в него с богати интелектуално, духовно и емоционално личности, интересни индивидуалности, хора, предизвикващи уважение с постиженията си, с характера и репутацията си в обществото.

„Младите хора имат нужда от добри, мотивиращи примери, които да им начертаят пътя, да им вдъхнат увереност в себе си, да ги амбицират да се борят за сбъдването на мечтите си и да им покажат, че чрез труд и образование, чрез добро и толерантно отношение към околните, успехът не закъснява.

В най-новата електрофизиологична лаборатория лекуват без медикаменти пациенти с ритъмни нарушения

Екипът на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив прилага най-съвременните методи в кардиологията Най-новата електрофизиологи...

В това е смисълът на проекта „Искам да съм като теб", да покаже на всеки млад човек, че в него има потенциал и е въпрос на вътрешна мотивация и желание да постигне своята успешна реализация.

Проектът е популяризиран чрез страницата „Искам да съм като теб" във Фейсбук и YouTube каналът „Искам да съм като теб“, за да стигне до максимален брой млади хора и им помогне в тяхната професионална ориентация“, каза още Николова.

По думите ѝ, въпреки, че официално проектът приключва до 15 октомври, той ще бъде надграждан, като бъдат представяне тепърва още много интересни и успешни личности в различни сфери на живота.

Предстои проектът да бъде популяризиран дистанционно сред горен курс на учениците от всички варненски училища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини