Стартира сайтът за "Европейска столица на културата"

24152
Стартира сайтът за "Европейска столица на културата"

Министерството на културата в качеството си на координационен орган за конкурса за избор на български град за „Европейска столица на културата" – 2019 България, стартира уебсайт с информация относно процедурата за кандидатстване и избор на български град, на който да бъде присъдено званието „Европейска столица на културата" – 2019 България, предаде Стандарт нюз.

Интернет страницата съдържа актуална информация за инициативата на ЕС „Европейска столица на културата" и за процедурата за избор на български град, който ще има честта и задължението да представи българската култура в рамките на престижната европейска инициатива през 2019 година.

Структурата на сайта е разделена на следните основни тематични раздели:

В първия раздел е представена историята на инициативата на ЕС „Европейска столица на културата" и ползите, които осъществяването й носи за градовете, които са били нейни домакини.

МК отказва да впише Панагюрското съкровище като частна колекция

Министерството на културата потвърди категоричния си отказ да впише Панагюрското златно съкровище като частна колекция, тъй като то е...

Във втория раздел е описана подробно процедурата за кандидатстване и за избор на „Европейска столица на културата", етапите на подбор, състава на журито за подбор и най-важните дати, свързани с процедурата.

Третият раздел дава насоки за критериите за избор на „Европейска столица на културата" и целите на инициативата. Описани са както правилата за мониторинг и за финансиране на града, така и условията за получаване на паричната награда, която се връчва от Европейската комисия в памет на Мелина Меркури.

В четвъртия раздел се дават кратки описания на програмите, осъществени от предишни „Европейски столици на културата", както и плановете и намеренията на градовете, определени през настоящата и следващата години за „Европейски столици на културата".

В последния раздел са систематизирани отправените към настоящия момент въпроси от градовете-кандидати в България относно процедурата за кандидатстване. Интернет адресът на уебсайта на Министерството на културата за инициативата на ЕС „Европейска столица на културата" е: www.ecoc2019bulgaria.eu

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини