Три секвои от Кюстендилско в битка за "Европейско дърво на годината 2018"

3144
Три секвои от Кюстендилско в битка за "Европейско дърво на годината 2018"
Снимка: www.treeoftheyear.org

13 страни ще участват в тазгодишното 8-о издание на конкурса "Европейско дърво на годината". От 1 до 28 февруари ще можете да разгледате и изберете вашето любимо дърво като гласувате на страницата www.treeoftheyear.org. Всяка година набралият вече широка популярност конкурс събира над 200 000 гласа от цяла Европа.

Конкурсът "Европейско дърво на годината" насочва вниманието към връзката между общностите и природата, към значението на дърветата в културното и природното ни наследство.

Обявиха конкурс за лого на новото компютърно училище в Бургас

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през учебната 201...

Българските участници тази година са трите величествени секвои в местността Ючбунар, Кюстендилско, засадени в края на 19. век от известния български лесовъд Йордан Митрев. Те ще се конкурират да спечелят симпатията на любителите на конкурса заедно с други дървета: запазен местен сорт ябълково дърво от Словакия; впечатляващ корков дъб от Португалия, вписан в Книгата с рекордите на Гинес; дъб-символ на скаутското движение във Великобритания и много други дървета, преживели сериозни природни бедствия и други събития – наводнения, пожар, др. - и оцелели до днес. Всички те остават опора и събирателен символ за духа на хората и местните общности.

Трите секвои в местността Ючбунар, Кюстендилско

Тази година в конкурса се включват 4 нови страни – Хърватия, Португалия, Румъния и Русия, а Великобритания ще бъде представена от 1 дърво.

Гласуването ще протече от 1 до 28 февруари като през последната седмица – 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на конкурса няма да виждат актуалното класиране. За да гласувате, както и миналата година, ще трябва да изберете две дървета и да потвърдите избора си чрез активиране на връзка, получена на посочен от вас електронен адрес.

Проект за производство на протеини от органични отпадъци e българският финалист в Chivas Venture

NASEKOMO е българският финалист в глобалния конкурс за бизнеси с кауза - Chivas Venture 2018 с общ награден фонд от 1 млн. щ. д., чрез ...

Дъбът от Гилуел, Великобритания

Победителите ще бъдат обявени на Церемонията по награждаване, чийто домакин и тази година ще бъде депутатът от Европейския парламент Павел Поц. Ще се проведе на 21 март 2018 – Международният ден на горите, в Брюксел.

С началото на тазгодишния конкурс "Европейско дърво на годината" се полага началото и на една нова инициатива в подкрепа на дърветата. Чрез нея ще се набират средства в помощ на застъпнически инициативи на Сдружение "Партньорство за околна среда" и на подкрепяните от него организации.

Можете да направите дарение за инициативата и да посадите символично вашето виртуално дърво на картата на "Гората на дарителите" тук: https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Trees-In-Need.aspx

XV Световен конкурс за детско хайку 2017-2018

Фондация JAL, Япония, със съдействието на Български хайку съюз имат удоволствието да Ви поканят да участвате в XV Световен конкурс за д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини