X
 
 

Ученици и учители заедно застават зад инициативата за пътна безопасност

4113 0
photo of Ученици и учители заедно застават зад инициативата за пътна безопасност
Снимка: Станимира Мушакова
Ученици и учители заедно застават зад инициативата за нула жертви по пътищата у нас.

"Когато попитах децата какво биха си пожелали 0 пъти, отговорите им бяха твърде ясни: 0 убити, 0 неприятности, 0 караници, 0 шамари", сподели пред Actualno.com началният учител Станимира Мушакова от пловдивското школо "Пейо Яворов", което се включва в европейската акция за пътна безопасност.

"Мисия нула" е инициатива за нула жертви на пътя. 700 души, които могат да бъдат спасени всяка година. 700 семейства, чийто живот няма да е почернен. Има много лозунги, под кото сме вървели, в които сме вярвали. Лозунгът на проекта "Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!" е един от най-смислените и адекватни напоследък, съгласяват се и преподавателите от началния етап на обучение.

Пътен полицай с урок по безопасност в детска градина

Носителят на отличието „Пътен полицай на 2018” посети детска градина „Звездица” в Бургас. Младши автоконтрольор...

"С учениците разговаряхме на тази тема и въпреки крехката им възраст, в очите им прочето страх и разбиране. Надежда. Че това няма да се случи на тяхното семейство. Дано! Дано не се случва никога и на никой! Всичко е в нашите ръце!", уточни още Мушакова, която заедно със своите колеги се стреми да възпитава отговорно отношение у подрастващите по тази тема.

За четвърта поредна година и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) подкрепя инициативата „EDWARD“ по повод 26 септември - Европейския ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите ще карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“.

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Целта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. е загинал един човек, а през 2016 г. и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....