Валя Балканска възроди родопски фестивал

16243
Валя Балканска възроди родопски фестивал

Извънземната Валя Балканска възроди забравен от 16 години родопски фестивал над баташкото село Фотиново. Космическата песен "Излел е Делю хайдутин" разцепи въздуха над Родопа планина в красивата местност "Кютюклюка" на събор, който взриви хиляди гости от близо и далеч, предаде Стандарт нюз.

Настроението, подкрепено от прохладата, всеобщото веселие и множеството състави, достигна кулминацията си, когато известната певица изнесе едночасов концерт. "Вече 55 години съм по пътищата на България и света и ще продължавам, докато мога, а сега пак тръгвам на път", каза певицата.

Идва първият летен фестивал "Четящият човек"

От 6 до 9 август 2012 книжарници "Хеликон" организират за първи път фестивал на четенето в Бургас, съобщават организаторите. Хората и ...

Малки и големи от България и чужбина щракаха с мобилни телефони и бързаха да се снимат с легендата на българския фолклор. Освен традиционните пържоли и бирата, се лееха и много родопски и конкретно баташки специалитети като бозата и киселото и прясното мляко.

Присъстващите бяха почерпени и с вкусен курбан, а обредното животно за гозбата дари проф. д-р Христо Кисьов, който харесал селото, за да си съгради вила. Съборът стана факт с подкрепата на община Батак и спонсори. Най-развълнувана бе кметицата на Фотиново Димитрийка Миховска, която сподели, че след 16-годишно прекъсване съборът е успял да накара близки, роднини и приятели да се повеселят заедно.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини