Все повече осиновители на бездомни животни в Русе

34454
Все повече осиновители на бездомни животни в Русе
Снимка: БГНЕС

Бездомните котки се оказват по-големият проблем за Русе през тази година, отколкото бездомните кучета, съобщи БГНЕС.

Според наблюденията на Приюта за безстопанствени животни популацията на котките рязко се е увеличила, а случаите със изоставени котенца в кашони на улицата са многобройни.

Радостната новина е, че се  в Русе – котки и кучета, като при кучетата броят е скочил двойно за една година. Докато през 2012 г. нов дом са си намерили 300 от лаещите приятели на човека, през изминалите 10 месеца това важи за над 600 питомци на приюта.

Колко е важно човек да се грижи за домашния си любимец и да не го изоставя безпризорен на улицата разбраха на място и учениците от три училища от Тутракан и Нова Черна. Те посетиха днес Общинския приют за бездомни животни в рамките на проекта "Ако се грижиш за мен, няма да съм на улицата". Децата искрено се радваха на кучетата и котките, които са настанени в приюта.

В момента там се прави подготовка за зимата, като се осигуряват дървени къщички за животните. Заедно с това е започнало и годишното преброяване на кучетата. То се прави във връзка с кастрационната програма, за да се знае колко животни има в региона. Към настоящия момент в приюта са настанени над 300 кучета, а периодично се оказва помощ и на пострадали птици, някои от които са от защитени видове.

 

Никодим на Стела

Вече четвърта година се опитвам да ви разказвам, доколкото ми позволяват силите, за работата ни, а мисленето и говоренето от името на в...

 

 

 

 

Невероятната история на Тайра

Прочетете трогателната история на задомяването на Тайра. Тайра дойде при нас както си беше с раната. Третирахме я, пък така, пък иначе...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини