Звезда "Ванга" грее в съзвездието Голяма мечка

87375
Звезда "Ванга" грее в съзвездието Голяма мечка

В небето вече има звезда „Ванга", която носи името на прочутатата в цял свят петричка пророчица. Намира се в съзвездието Голяма мечка. Това разкри навръх храмовия празник на църквата на пророчицата „Света Петка Българска" в Рупите хасковлийката Ванка Делчева, предаде Стандарт нюз.

Жената, която живее в столицата, е една от хилядите, които се прекланят пред делото и паметта на пророчицата. Затова решила да закупи звезда, което на практика означава да й присвои име. Тя показа сертификата, който е международен образец. Изписан е на немски език, тъй като закупуването на звездата е станало в Германия. В документа са изписани името на собственика, координатите на неговата звезда, името на звездата, съзвездието и датата на именуването.

17 години от смъртта на Баба Ванга

Днес се навършват 17 години от смъртта на българската пророчица Баба Ванга - Вангелия Пандева Гущерова, припомня БГНЕС. Ванга, която ...

„Това е поредното признание на човек към леля Ванга. Всички се трогнахме от жеста на тази жена. Занапред на всички небесни карти въпросната звезда ще е изписана с името на Ванга", каза управителят на комплекса в Рупите Серафим Иванов.

Хасковлийката Ванка Делчева подари на председателя на фондация „Ванга" Иван Драмов звездата, кръстена на петричката пророчица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини