4 незаконни автоморги в Кърджалийско и 3 в Хасковско ще бъдат затворени

4037
4 незаконни автоморги в Кърджалийско и 3 в Хасковско ще бъдат затворени
Снимка: bnews.bg

РИОСВ-Хасково установи 7 незаконни автоморги в региона, след извършени масирани проверки през октомври, съобщава "Дарик нюз". Три от тях се намират в гр. Кърджали, две в с. Клокотница общ. Хасково и по една в Свиленград и в с. Едрино общ.Крумовград.

За констатираните нарушения са дадени предписания за преустановяване на дейностите по приемане, съхранение и разкомплектоване на Излезли от употреба моторни превозни средства и почистване на площадките. Предстои съставяне на актове за установяване на административно нарушение (АУАН), съгласно Закона за управление на отпадъците.

39% от автомобилите у нас са над 20 години

Българите карат масово стари коли, показва статистиката на автотърговците у нас, съобщава БГНЕС. Делът на автомобилите на възраст до 5...

При проверки през годината са установени други три незаконно действащи площадки без разрешение за дейности по разкомплектоване на излезли от употреба автомобили, две в гр. Кърджали и една в с. Рогач общ. Крумовград, на които са съставени актове. Издадени са две наказателни постановления по 7 000 лв. Предстои издаване на наказателно постановление и на третия нарушител.

Проверените лица не са издавали удостоверения за разкомплектоване на старите автомобили и декларации за продаване на компоненти от излезли от употреба или втора употреба МПС, не са водили и задължителната отчетност. Констатирано е още, че площадките им не отговарят на минималните технически изисквания към местата за събиране, съхраняване и разкомплектоване на излезли от употреба МПС.

 

 

Задържаха 17-годишен за серия кражби от автомобили

13 кражби от различни марки автомобили на територията на Трето районно управление в Пловдив е извършил само за два месеца младеж, задър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com