Дядо Коледа ще светне елхата в Димитровград на 3 декември

2391
Дядо Коледа ще светне елхата в Димитровград на 3 декември
Снимка: Община Димитровград

Светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще бъдат запалени от самия Дядо Коледа на 3 декември 2022г. от 17.30ч. на пл.България в Димитровград. Пристигането на дългоочаквания гост ще бъде не по-малко впечатляващо като се очаква той да дойде в града с АТВ, придружаван от своите помощници елфи. Коледното дърво и цялата празнична украса в града по традиция грейва в началото на декември,за да създаде неповторима празнична атмосфера. Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаятчийници за гирлянди, украшения и картички ще могат да изработват малчуганите на празника. Пекарна, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. В Коледен базар месни търговци ще предлагат ръчно изработени коледни свещи, тематични сувенири от вълна и дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред атрактивен кът за снимки, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.

Красива програмата от сцената в духа на Коледа ще радва малки и големи с популярни коледни пиеси в изпълнение на Забавно-духов оркестър и невероятно талантливата кубинка Сараи Диаз, която ще пее на няколко езика.

Сараи Диаз е на 31 години.Родена в столицата на Куба Хавана. Завършила е оперно пеене. Започва музикалното си обучение на десет години в Професионалното училище по изкуства „Хуан Пабло Дуарте” в Куба и продължава обучението си в Националния лиричен театър на Куба, където завършва като бакалавър по изкуства. Тя пее опера и много други музикални стилове на различни езици като испански, английски, италиански, френски, китайски, немски и дори красива българска песен, която добави към репертоара си. Кариерата й започва в Куба в Националния лиричен театър, където прави рецитали и концерти, пее в хора на театъра и поставя няколко роли в сарсуели и опери. След това получава покана да работи в Beauty Crown Theatre в Саня, Китай където работи няколко години. Преди година и половина се мести със семейството си в България и продължава своята кариера тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com