X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Правят първа копка на Център за временно настаняване в Димитровград

957
Правят първа копка на Център за временно настаняване в Димитровград
Снимка: община Димитровград
Първа копка за ремонта на сградата на бивше общежитие на химическия техникум ще прави община Димитровград на 2 декември.

Събитието е по проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ I, кв. 129 по плана на гр. Димитровград Община Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие “, Процедура: BG16RFOP001-1.032 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Димитровград ”.

Проектът е на стойност 626 769,20 лева, от които европейско финансиране 532 753,82 лева и 94 015,38 лева национално съфинансиране.

Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година

Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2026 година съвместно със словашкия областен град Хлох...

Проектът предвижда след преустройството в Центъра да могат да се настаняват 20 бр. потребители. Предоставянето на новата за общината услуга, ще предоставя близка до семейната грижа среда за лица, които са временно или трайно лишени от дом. Центърът ще предоставя Комплекс от социални услуги, предоставяни на бездомни лица, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности.

Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Върху обекта на интервенция ще бъдат изпълнени мерки за топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Центърът ще разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребителя, приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински сектор, трапезария и разливна кухня. На следващото ниво ще има още осем отделения за по двама потребителя, общи санитарни възли и кабинет.

Основната проектна цел директно допринася за изпълнението на заложеното в Закона за социално подпомагане и в Правилника за неговото прилагане, така и в Общинския план за развитие на община Димитровград 2014 - 2020 и по-конкретно - специфичната мярка за постигане на СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 1: Повишаване на привлекателността и конкурентоспособността на Община Димитровград, чрез изграждане на подходяща инфраструктура и опазването на екологичния й потенциал, Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура”.

Основните дейности в Центъра са подчинени на целите за предотвратяване на социалната изолация, в която се намират лицата и решаване на конкретни социални проблеми. Обновеният и реорганизиран обект цели пряко облагодетелстваните лица от модернизацията на социалния обект да бъдат както бездомните лица, така също и като потенциални ползватели на предоставяната услуга да могат да се определят хора, които са изложени на риск от бедност и социално изключване, жертви на трафик, насилие и други форми на експлоатация, различни форми на зависимости, жертви на измами (имотни, финансови), уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение и др., с които да се работи превантивно.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

КЪСМЕТЧЕ за 24 януари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 24 януари според зодията

Овен Очаква ви вечер на много смях и забавление. Телец Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Близнаци Ще се сгодите! Ще бъде...