В Свиленград община и полиция със съвместни мерки срещу неправилното паркиране

4368
В Свиленград община и полиция със съвместни мерки срещу неправилното паркиране
Снимка: БГНЕС

Съвместни екипи на общината и полицията предприемат мерки за подобряване на сигурността на хората и безопасността на движение в Свиленград, съобщиха оттам за Дарик нюз. В резултат на зачестили нарушения като неправилно паркиране на МПС, паркиране по тротоари и зелени площи, движение на товарни автомобили на територията на Свиленград по инициатива на общината се проведе работна среща между ръководствата на общинската администрация, РУП - Свиленград и общински съветници.

От понеделник в града започна да действа новосформиран екип от полицай и служител на общинската администрация, който ще извършва превантивна и контролна дейност за неправилно паркиране на МПС по улиците в центъра на града. За предотвратяване на паркиране по тротоари и зелени площи проверки ще се извършват по улици с новопостроени тротоари и с натоварено движение.

Глобите от КАТ да са без давност?

Глобите от КАТ без давност, докато не се връчат на нарушителя. Това предлагат експерти по пътна безопасност. Целта е шофьорите, които н...

За установяване на неправомерно движение, престой и домуване на товарни автомобили ще бъдат проверявани всички товарни автомобили, движещи се в града и ще бъдат санкционирани тези, които се движат без пропуски и в нарушение на знак В 4. Ще се извършват проверки за домуване на товарни автомобили и автобуси по улиците на Свиленград в нарушение на Наредбата за организацията и безопасността на движението и безопасността на водачите на превозни средства и пешеходците в Общината.

На работната среща е изготвено предложение за забрана на спирането на МПС на бул. „България” в района на кръстовището с ул. „Драган Цанков” и ул. Г. Кирков” и предложение за забрана на паркирането на автобуси и камиони с тонаж над 10 т по ул. „Сан Стефано” в отсечката между кръстовищата с ул. „Акад. Желязков” и ул. „Васил Левски”. Тези предложения ще бъдат внесени за разглеждане и одобрение от Общинската комисия за безопасност на движението.

Нарушителите на реда ще бъдат санкционирани по изискванията в Закона за движение по пътищата и Общинската наредба №3 за организацията и безопасността на движението, където са регламентирани глоби от 20 до 50 лева за неправилно паркиране или от 50 до 200 лева за паркиране по тротоари и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com