За над 200 000 лв. разследват контрабанда на амфетамини

261
За над 200 000 лв. разследват контрабанда на амфетамини

Окръжна прокуратура-Хасково извършва разследване на опит за контрабанда на високорискови наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

По досъдебното производство като обвиняеми са привлечени – Красимир В., на 23 г. от гр. София, като извършител, и Емил Й., на 31 г. от гр. София, като подбудител и помагач при извършване на деянието.

Осем души с обвинения за откритите 108 кг амфетамини

Повдигнати са обвинения на осем участници в организирана престъпна група за разпространение и трафик на наркотици, съобщиха от спецпрок...

На 19 май 2016 г. на ГКПП-Капитан Андреево е бил спрян за проверка лек автомобил, марка „Ауди“. Колата е била шофирана от Красимир В., който пътувал в посока Турция. При проверката в автомобила са били открити седем пакета, обвити в прозрачно фолио с надписи готварска йодирана сол, съдържащи бяло прахообразно вещество.

При извършения наркотест е установено, че се касае за 7 кг амфетамини на стойност над 200 000 лева. Красимир В. и неговият помагач Емил Й., който пристигнал няколко часа по-късно в района на ГКПП-Капитан Андреево, са били задържани за срок от 72 часа.

На 22 май 2016 г. по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение и на двамата обвиняеми. Днес, 26 май 2016 г., Апелативен съд-Пловдив е потвърдил определението на първата инстанция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Хасково