X
 
 

400 шведки ще получат компенсация заради фалшиви гръдни импланти

701 0
photo of 400 шведки ще получат компенсация заради фалшиви гръдни импланти
Снимка: Thinkstock
Френският съд в четвъртък нареди на германската компания за сертифициране на безопасността, която сертифицира фалшивите гръдни импланти да компенсира около 400 шведски жени.

Съдът в парижкото предградие Нантер нареди на ТЮФ (TUV) да плати 4 600 евро на всяка шведска ищца, за щетите нанесени от одобрените импланти, направени от френската фирма Поли Имплант Протез (ПИП).

10 неща, които мъжете си мислят, докато гледат женски гърди

Учените никога няма да разберат, защо мъжете обичат женските гърди толкова много. И защо, въпреки че всички мъже осъзнават, че не трябв...

Той също така нарежда на фирмата да възстанови разходите за отстраняване на имплантите, които са напълнени с евтин силикон за промишлени цели, предаде БГНЕС.

Това решение идва месец, след като висшия апелативен съд на Франция нареди ТЮФ да бъде подведен под отговорност заради небрежността си, като преди това компанията бе оневинена от по-ниска съдебна инстанция.

Скандалът с гръдните импланти на ПИП започна през 2011 г., когато лекарите забелязаха необичано голям процент на разрушените импланти.

Около 400 000 човека по света, особено в Латинска Америка се смята, че са получили от тези фалшиви импланти.

Порноактрисата Елизабет Стар сподели: Гърдите ми могат да ме убият

Порнозвездата Елизабет Стар разкри пикантни подробности около себе си в „Шоуто на Триша Годард“. Тя е на мнение, че нейнит...

Основателят на ПИП Жан-Клод Мас, е осъден на 4 години заради измама, а през 2010 г. компанията му е затворена.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители