5 ефикасни начина да излекувате хъркането по естествен път

17357
5 ефикасни начина да излекувате хъркането по естествен път
Снимка: iStock/Guliver

Хъркането може да наруши съня ви и може да е признак на важен здравословен проблем. Ето няколко ефективни начина да се отървете от хъркането по естествен и лесен път у дома.

Кой не жадува за здрав и необезпокояван сън? След изморителен и забързан ден всичко, което искате да направите, е да легнете в леглото и да се наспите до насита. Но щом се почувствате удобно и тъкмо сте на път да се унесете, изведнъж чувате унищожителното  хъркане на вашия партньор или още по-лошо - вашето собствено!

Хъркането е дразнещо и може да наруши вашия режим на сън или на вашия партньор. По-често то може да е признак на влошено здраве. Това може да се дължи на различни причини, включително инфекция на синусите или наднормено тегло. Имаме за вас няколко лесни начина да излекувате хъркането и да си осигурите здрав сън, пише pinkvilla.com.

Прости трикове за справяне с хъркането

Една трета от възрастното население страда от хъркане, а след 60- годишна възраст две трети от всички хора са подложени на това неприят...

Чай от джинджифил и мед

Джинджифилът е лесно достъпен в търговската мрежа и има редица ползи за здравето. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които успокояват гърлото, като по този начин осигуряват облекчение на хъркането. За най-добри резултати пийте чай от джинджифил и мед всеки ден или два пъти на ден, за да се отървете от хъркането.

Ананас, банани и портокали

Мелатонинът ви прави сънливи и може значително да подобри качеството на съня ви. За храни като портокали, банани и ананас се твърди, че са богати на мелатонин и могат да помогнат на вас и партньора ви да спите здраво без да хъркате.

Екстра върджин зехтин

Откриха връзка между хъркането и слабоумието

Хората, които страдат от сънна апнея имат повишен риск да развият болестта на Алцхаймер, пише The Daily Mail. Според резултатите от изс...

За да се отървете от хъркането, просто отпийте малко екстра върджин зехтин, за да овлажните и изгладите дихателните пътища и да предотвратите запушването, причинено от мускулите на гърлото, когато спите.

Соево мляко

Млечните продукти като краве мляко могат да бъдат средство за увеличаване на хъркането ви. Кравето мляко може да предизвика алергични реакции, които могат да доведат до задух, като по този начин увеличават вероятността за хъркане. Затова заменете кравето мляко със соево, за да усетите облекчение от хъркането.

Чесън, лук и хрян

Храни като лук, чесън и хрян намаляват задуха. Тези храни предотвратяват сънната апнея и намаляват подуването на сливиците. За да се отървете от хъркането, можете просто да включите тези храни във вечерята си или да ги приемате сурови преди лягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com