5 мързеливи, но ефективни упражнения, които може да правите дори в леглото

20366
5 мързеливи, но ефективни упражнения, които може да правите дори в леглото
Снимка: iStock

Ако сте от хората, които спортът и гимнастиката не са ежедневие, то вече нямате време за оправдания. Има няколко упражнения, които можете да направите директно от леглото или пък докато гледате любимия си сериал или филм.

1. За първото упражнение трябва да легнете по гръб и да свиете краката в коленете, като стъпалата опират в матрака. Започнете бавно да повдигате тялото, докато то започне да образува дъга. Задръжте тази позиция за няколко секунди и след това започнете бавно да се спускате надолу. Това упражнение за седалищните мускули и ще ги стегне. Край на оправданията и оплакването, че не можете да имате добре оформено дупе. С това упражнение мисията е напълно възможна.

Съвети как да подсилим имунната си система, без хапчета и хранителни добавки

Есенно-зимният период е времето, когато много от нас започват да се чудят как да се грижим за имунната си система, която е ключова лини...

2. Можете да изпълните упражнението и по друг начин. Легнете на една страна и вдигнете крака си нагоре бавно. След това се върнете отново в изходна позиция. Направете няколко движения и след това сменете двете страни. Упражнението е чудесно за стягане на краката и отново седалищните мускули.

3. Ако сте любители на карането на колело, то имаме и нещичко за вас. Легнете по гръб и вдигнете краката си, като ги свиете в коленете. Започнете да ги движите, все едно карате колело. Веднага ще усетите как коремните ви мускули се стягат. Направете кратка почивка и започнете отново.

4. Друго упражнение е да легнете по корем. Изпънете краката и ръцете напред и започнете да ги повдигате едновременно. Задръжте на 15-20 см височина за няколко секунди, отпуснете и повторете отново. Това упражнение е известно и като „супермен“.

5. За тези, които искат да подчертаят талията си - имаме упражнение и за тях. Легнете по корем и свийте краката в коленете, като стъпалата трябва да опират в матрака. След това бавно завъртете тялото си на една страна. По този начин се получава леко усукване на талията. При това упражнение трябва да движете единствено и само долната част на тялото. Повторете движението на другата страна, след това сменете двете. Направете поне 15-20 повторения и починете. След това можете да започнете нова серия.

Три леки упражнения, които можем да правим в натовареното си ежедневие

Нека не се залъгваме - всеки от нас е безкрайно натоварен с работни и лични задачи. Да предам този доклад, да напазарувам, да взема дец...

Както виждате, можете да тренирате дори в леглото. По този начин ще стимулирате кръвообращението и ще бъдете доста по-бодри. Също така, ще можете да загреете тялото, преди да се впуснете в ежедневието. Така няма да се чувствате постоянно схванати или пък напрегнати. Упражненията могат да се правят и вечер, за да се освободите напрежението. Колкото по-често ги правите, толкова и по-бързи резултати ще имате и ще се радвате на красива и стегната фигура. Винаги има време и място, стига да имате желание да го направите. Можете дори да включите и семейството си и така да направите групова тренировка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com