6 ефикасни действия при болки във врата

15855
6 ефикасни действия при болки във врата
Снимка: Pexels

Болките във врата биха могли да бъдат причинени от всевъзможни неща.
Неправилната стойка на тялото, неудобната поза по време на сън, постоянното напрежение на гръбначния стълб или, ако сте изложени на постоянно течение могат да предизвикат схващания или болки във врата.

1. Правилната стойка на тялото

Ако работите в офис и прекарвате продължително време в неудобна поза, в комбинация с изкривен гръбначен стълб, ще ви се наложи  да промените стойката си и да седите в по - удобна такава. Тези действия ще предотвратят появата на неприятните схващания и болките във врата.

2. Удобна поза по време на сън

Схванат врат? Отпуснете го за по-малко от минута!

Схващането на врата е едно от най-неприятните усещания, които могат да ни съсипят целия ден и дори да провалят плановете ни.  Бол...

Ако в продължителен период от време, усещате дискомфорт в областта на врата след всяко ваше събуждане, то проблемът определено идва от неправилната поза за сън, която заемате. Нужно е да инвестирате в подходящ, ортопедичен матрак, както и в подходяща за вашите нужди възглавница, които да ви гарантират един значително по - спокоен и по -здравословен сън.

3. Опитайте акупунктура

Съществува традиционна, китайска медицина, наречена още „акупунктура“, която значително ще облекчи хроничните болки във врата. Този метод съществува от десетилетия насам и представлява поставянето на определен брой иглички в блокираните зони на тялото, в продължение на няколко минути. Ефектът от тази процедура се усеща едва след около 5 процедури, но положителното въздействие след това си остава дълго.

4. Акупресура

Акупресура или казано още - лечение с натиск, представлява вид масаж на тялото. Специалистът масажира с лек натиск двете точки между мускулите на врата (засягащи началото на гръбначния стълб) в продължението на около една минута, след което силата на натиска при масажа постепенно бива засилена. По този начин, напрежението във врата постепенно намалява, а болката отминава.

5. Затопляне

Ако усещате болка във врата, няколко резена от този цитрус ще ви спасят

Остеофитите, или така наречените шипове, са едно от най-неприятните явления, които могат да споходят човек. Веднъж появили се, те са сп...

Болките във врата могат да бъдат предизвикани от редица неща, но , ако в случая става дума за възпален нерв, не е желателно да извършвате самолечение у дома. Препоръчително е да се консултирате с невролог в случай, че не сте напълно сигурни.
И все пак, ако решите да опитате да се възстановите сами в домашни условия, съществуват електрически възглавници, затоплящи лепенки и безброй идеи за топли компреси у дома, които биха могли да облекчат болките.

6. Масажи

В повечето случаи масажите се правят в комбинация с етерични масла. Тези масла, притежават свойствата да успокояват мускулните болки, както и да стимулират кръвообращението в тялото. Благодарение на това, масажите в комбинация с етеричните масла са отлични средства за справянето с проблема с болките във врата. Изключително подходящи за лековити разтривки са масло от розмарин или масло от жожоба. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com