6 лесни начина да останете здрави и да победите умората

10551
6 лесни начина да останете здрави и да победите умората
Снимка: iStock/Guliver

Какво да направите, за да бъде сънят ви наистина полезен и какви лоши навици трябва да се избягват, за да сте здрави – какво казват китайски експерти.

Спите осем часа, но се събуждате уморени? Може би факт е, че не спазвате правилата за здравословен и комфортен сън. Вижте контролния списък от експерти от Китай:

Свали си часовника

Каишката на часовника стяга китката ви, а когато спите, кръвта трябва да циркулира свободно, за да се чувствате освежени сутрин. Освен това можете да се надраскате. Друга причина са тежките метали. Някои учени смятат, че те се съдържат в каишките на евтините часовници и светещите циферблати. Това все още не е потвърдено от изследванията, но струва ли си рискът?

Тези неща в дома ви изсмукват енергията ви и ви правят нещастни

Студени стени Цветът, в който сте боядисали която и да е стая, може да повлияе на настроението ви и да предизвика умора. Според учени ...

Измийте грима си

Дори й да сте много уморени след работен ден или сте се върнали от прекрасно парти, отделете 10 минути, за да премахнете грима си. Изберете своя продукт - мляко, мицеларна вода или хидрофилно масло. Нанесете го върху лицето и изтрийте грима първо от устните, след това от кожата на лицето, от носа към скулите. След това почистете лицето си с тоник и измийте лицето си с вода.

Не спете със сутиен

Сутиенът е необходим, за да поддържа гърдите ви през деня, но той не се нуждае от опора в леглото. Ако големите гърди пречат на съня, използвайте меки спортни сутиени. Ако искате да се покажете в луксозно и секси бельо, просто не забравяйте да го свалите преди лягане.

Изсушете косата си преди лягане

Как да се преборим с умората през зимата?

Зимата е мрачен сезон, в който силата на слънчевите лъчи не е толкова силна, а и ги виждаме рядко зад облаците. Наред с много други фак...

В противен случай можете да се събудите сутрин с необяснимо главоболие или дори гадене. Ако миете косата си преди лягане и не я подсушавате достатъчно, тя ще се охлади по-бързо от останалата част от тялото ви – особено ако навън е хладно. Студената мокра коса ще стесни капилярите в скалпа и в цялата горна половина на тялото, а това е изпълнено с хипотермия и настинка. Китайските учени казват, че ако постоянно мръзнете с мокра глава през нощта, ви очаква вътречерепен флебит.

Оставете смартфона си

Не е доказано, че смартфоните причиняват рак. Докато много учени приписват увеличаването на заболяванията на щитовидната жлеза на увеличаването на потребителите на смартфони, други твърдят, че причината е подобрената технология за откриване на болестта. Учените проведоха експерименти върху плъхове и отново не получиха еднозначен резултат. Но има и по-очевидна причина – смартфонът свети, когато получава безкрайни сигнали и тази светлина смущава съня ви, дори и да мислите, че не забелязвате.

Поставете изкуствените си зъби в чаша

Съвети за тези, които носят протези. Първо, няма да ги погълнете в съня си - този инцидент може да ви струва живота. Второ, това ще ви позволи правилно да се грижите за почистването на протезите и устната хигиена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com