6-те основни крачки към перфектната кожа у дома

3873
6-те основни крачки към перфектната кожа у дома
Снимка: iStock/Guliver

Грижата за кожата на лицето е едно от малкото луксозни неща в живота ни. На фона на пандемията, когато никак не е безопасно да посещавате спа центрове и салони за красота, изборът да се погрижите за кожата на лицето си у дома е най-доброто решение. Ето как можете да постигнете перфектни резултати у дома.

1. Почистете

За да увеличите максимално ефекта от всяка стъпка от грижата за кожата, важно е да започнете с почистване на лицето. Ако носите грим, първо трябва да го отстраните, като използвате подходящ препарат за дегримиране. След това е добре да продължите почистването на  лицето си, като използвате измиващо средство, за да премахнете остатъците.

Ако правите това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа

Красивата и здрава кожа се нуждае от системна грижа. Маските и ексфолирането веднъж седмично са подкрепяща грижа, която съживява, према...

2.  Ексфолирайте

Ексфолирането помага за премахване на мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата ви и гарантира, че продуктите, които нанасяте след това, ще се абсорбират правилно. Можете да използвате ексфолианти, налични на пазара, но винаги е полезно да използвате домашно приготвен скраб за лице. Можете да направите скраб с помощта на утайка от кафе и гел от алое вера.

3. Използвайте силата на парата

Сега, когато лицето ви е току-що ексфолирано, вече можете да използвате пара или уред за домашно приготвяне на пара. Всичко, което трябва да направите, е да напълните купа с топла вода, която не кипи. Поставете кърпа в нея и проверете дали е достатъчно хладна, за да се постави върху кожата на лицето. Насладете се на топлината в продължение на пет минути, внимателно поставяйки кърпата на различни участъци от лицето.

4. Отстранете черните точки

Премахнете разширените пори с тези маски!

Истинско предизвикателство може да бъде борбата с разширените пори и черните точки. Почистване и мазане със скъпи препарати, търпение, ...

Сега вече можете да преминете към механично почистване на черни точки от лицето. Ако използвате инструмент за извличане, за да премахнете черните точки, не забравяйте да го направите внимателно. Можете също така да премахнете черните точки с пръсти. За да мине всичко без проблеми, започнете с измиване на ръцете и увийте пръстите си в салфетка или тоалетна хартия. Поставете пръстите си около комедона и изстискайте черната точка.

5. Маска за лице

Нанесете маска за лице, може да бъде с гел, с хума или дори можете да използвате маска с листа. Можете също така да използвате домашно приготвена маска за лице, като разбъркате съставки като кисело мляко, мед и авокадо. Оставете маската за лице за 10-15 минути и я отстранете с влажна кърпа.

6. Овлажнявайте и масажирайте

Нанесете значителен слой от любимия си овлажнител и нежно масажирайте лицето си, тъй като помага за увеличаване на кръвообращението. Можете да масажирате лицето си с помощта на нефритов валяк, инструмент от гуа ша или дори с пръсти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com