X
 
 

7 вида сол и как влияят на здравето ни

5208 0
7 вида сол и как влияят на здравето ни
Снимка: iStock/Guliver
Почти всичко има по-добър вкус с щипка сол - от зеленчуци до месо, та дори и шоколадът! Световната академия по хранене и диетология препоръчва консумирането на 1500 до 2300 мг на ден (приблизително 1 чаена лъжица).

Знаете ли обаче, че има много различни видове сол? Разликите между тях се крият в техните вкусове, метода им на събиране на реколтата, географския район, примесите и най-вече употребата им.

8 причини, заради които НЕ трябва да ядем хляб

Напоследък диетите без въглехидрати са на мода и изоставянето на брашното се счита за важна стъпка към здравословния начин на живот. Хи...

1. Морска сол

Консумирането на морска сол ще предпази кожата ви, ще подобри здравето на зъбите и електролитния баланс на тялото ви. Минерали като натрий, калий, калций, магнезий, бромид, хлорид, желязо, мед и цинк подхранват организма с помощта на морските ресурси.

2. Сива морска сол

Този вид сол съдържа "букет" от най-различни минерали. Освен терапевтичните ползи, тя може да подобри дихателната ви система и да стабилизира сърцето. Най-важното е, че със сивата морска сол поддържате киселинно-алкално равновесие, което е от изключително значение.

Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола

Запознайте се с историята на една млада дама, която разкрива как решението да спре алкохола се е отразило на фигурата й. Тя се казва Ас...

3. Хавайска червена сол

Хавайската червена сол съдържа около 80 минерала. Това е смес от нерафинирана морска сол и богатата на железен оксид вулканична глина, от където идва и червеният цвят. Подправете храната си само с щипка от нея и ще подобрите многократно функцията на имунната система.

Кои са останалите видове сол и как влияят на организма ни разберете в iWoman.bg.

Actualno.com

Етикети: