8 неща, които ни казва косата за здравето

11600
8 неща, които ни казва косата за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Косата казва много неща за тялото ни, но също така и показва как външните фактори ни се отразяват. В някои случаи косата може да се опита да ни подскаже за здравословен проблем, за който дори не подозираме, че съществува. Ето и 8 неща, които косата със сигурност ни казва.

Митовете за косата, в които мнозина вярват още

Никак не е лесно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...


Трябва да използвате слънцезащитен крем

Ако косата ви е суха, чупи се лесно и няма никакъв живот в нея, то най-вероятно причината е, че се излагате прекалено много на слънце. Вредните слънчеви лъчи не само вредят на косата ви, но и на организма ви. Честото изгаряне може дори да се окаже канцерогенно за клетките.

Често консумиране на вредни храни

Ако хапвате повече обработени храни, трансмазнини и други подобни неща, то нищо чудно, че косата ви е слаба и се накъсва. Вредните храни не случайно са такива, защото оказват влияние върху целият ни организъм, включително и на косата.

Прекалено големи перфекционисти

Нервните хора често имат навика да дърпат косата си или да я въртят на пръста си. Всъщност, това само я уврежда в дълбочина, но е и сигнал, че сте прекалено големи перфекционисти и трябва да му отпуснете края. Ако това състояние не се овладее, може да се превърне в психично разстройство, което се характеризира с прекалено скубане на косата.

Имате проблеми със зъбите

Хората, които имат проблеми с косата, често имат такива и със зъбите. Причината за това е ниските нива на белтъка кератин. Също така, това е причина косата ви да капе, да се изважда лесно от корените и дори да не расте.

По същата причина е с емайла. Ако прекалено често имате проблем с кариеси или ви се ронят зъбите, то това е най-честата причина.

6 проблема, за които подсказва състоянието на косата

Според учените, всяка промяна във вида на косата може да подсказва сериозни отклонения от здравето. 1. Стресът (и гените) м...

Страдате от високи нива на стрес

Ако косата ви пада повече от обикновено, то най-вероятно имате високи нива на стреса. При високи стойности на стреса, са причина да имате повишаване на хормоните. Първото нещо, по което това си проличава, е именно косопада. Открийте причината за стреса и просто я отстранете.

Пиете противозачатъчни

Те могат да бъдат причина за косопада, ако не са конкретно за вас. Забележите ли това, то трябва да говорите с лекаря си, за да смени таблетките.

Трябва да пазите здравето на очите си

Това се отнася за хората, които са естествено руси и имат светли коси. Слънцето пречи на тези хора и често им вреди. Те просто изглеждат с изтощена коса, без дори да са я боядисвали.

Имате проблем с щитовидната жлеза

Намалената функция на щитовидната жлеза може да бъде причина за косопада, оредяване и дори накъсване. Ако имате тези наблюдения върху себе си, то е добре да изследвате щитовидните хормони за всеки случай. Ако има отклонение, веднага ще го хванете и предприемете мерки.

Ето как да имаш бляскава, разкошна коса!

Запознай се с тези съвети, които ще ти осигурят лъскава, жизнена и гъста коса. Косата е чудесен начин да изразите себе си и да сте исти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com