8 съвета за меки устни през зимата

3382
8 съвета за меки устни през зимата
Снимка: iStock/Guliver

През зимния период устните имат нужда от по-голяма поддръжка. Кожата се изсушава, лесно се напуква и много често се и бели или напуква. Поради тази причина ще ви посочим лесни 8 съвета, които да приложите през студените месеци, за да имате меки като кадифе устни.

Ексфолирайте устните си

Кожата се нуждае от този процес, независимо в коя част от тялото ни се намира. По този начин ще премахнете мъртвите клетки. Често чуваме да се почиства кожата от лицето, тялото, но рядко се говори за това за устните. За целта можете да си вземете купен скраб или пък да си направите домашен. Винаги го нанасяйте на почистени от грим устни, а след това нанесете скраба и изплакнете. След това нанесете балсам за устни.

Подберете правилния балсам за устни

Хидратирането отвън и отвътре е ключово за устните, но и за цялото тяло. Първият признак, че се нуждаете от хидратация са именно напуканите устни. Пийте препоръчителното количество вода на ден, което е съобразено с възрастта, килограмите и физическата активност.

Подберете внимателно балсама си за устни. Важно е да съдържа така наречените емолиенти - мастни киселини и естествени масла. Те подсилват естествената защита на устните. Най-подходящи са балсамите с масло от шия, хиалуронова киселина, витамин Е.

Стимулирайте производството на колаген

Първият признак за стареенето е намаленото количество колаген в тялото. Устните подсказват за това, те дори могат да сменят цвета си. За да поддържате младежкия си вид на кожата, то приемайте хранителна добавка, която съдържа хидролизиран колаген, защото се усвоява по-бързо.

Как да изберем перфектния балсам за нашите устни?

Лято или зима, горещо или студено – температурните промени и смяната на сезоните не са от особено значение. В някои случаи защита...

Инвестирайте в маска за устни

Това е сравнително нов продукт и няма лесно да го откриете на пазара, но ако го намерите, то си струва да го притежавате. Тя се нанася вечер, преди лягане. По този начин ще хидратирате устните дълбоко и на сутринта ще са меки и нежни на допир.

Четете етикета на продуктите

Ако спазвате всичко казано до тук и въпреки всичко устните ви са сухи, то най-вероятно не обръщате внимание на етикета на продуктите. Те не трябва да съдържат мента, евкалипт или алкохол. Алкохолът особено изсушава кожата и това може да е причина за беленето ѝ. Използвайте мицеларни води, които не съдържат тази съставка.

Пазете устните в студени дни

5 навика, с които ще предпазим устните си през зимата

Устните, заедно с външния вид, са съществена част от нашето лице. Те са ключови за нашата изразителност и всеки ден през тях преминават...

Когато времето е много студено навън, преди да излезете нанесете балсам. Когато въздухът е прекалено сух и студен, то носете и шал на лицето си.

Бъдете внимателни с напуканите устни

Ако устните ви са напукани, то не се опитвайте да и белите сами или да премахнете тази част. Най-добре нанесете балсам за дълбоко подхранване или вазелин. Те ще помогнат за хидратиране, а след това мъртвата кожа сама ще падне.

Лечебно разкрасяване от кухнята

Някои съставки от кухнята могат да ви помогнат в грижата за устните. Те са мед, авокадо, гел от алое вера, кокосово масло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com