Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН ефект върху кожата

5220
Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН ефект върху кожата
Снимка: Pexels

Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да доведе до сериозни увреждания на кожата, преждевременно стареене и изгаряния. Това е така, защото UVB лъчите имат малко повече енергия от UVA лъчите и имат потенциал да увредят директно ДНК в клетките на кожата. Около 5 % от ултравиолетовите лъчи, които достигат до земята, са UVB лъчи и диаметралният им контакт причинява увреждане на най -външните слоеве на кожата, известни също като слънчево изгаряне. Освен слънчево изгаряне, тези лъчи могат допълнително да активират свободните радикали в кожата, причинявайки ускорено преждевременно стареене на кожата.

Противно на общоприетото схващане, обилното мазане със слънцезащитни продукти през целия ден, за да се избегнат слънчеви изгаряния, не е най -доброто решение. Въпреки че има множество начини за подобряване на UVB резистентността на кожата, това, което консумирате ежедневно като част от вашата диета, оказва огромно влияние върху способността на кожата да понася слънцето. Яденето на определени плодове, зеленчуци и ядки като бадеми може да даде на тялото ви суровини за изграждане на собствена защита от слънцето, отвътре навън.

Изборът на здравословни храни е в основата на това, което може да повлияе на вродения и елементарен начин на защита на кожата от увреждане от излагане на слънце. Въпреки че избягването на продължително излагане на слънце, носенето на защитно облекло и използването на локални слънцезащитни продукти са ключови стратегии за защита на кожата от фотостареене, много изследователи предполагат, че диетата на човек може да играе поддържаща роля.

Известни като добър източник на алфа-токоферол, бадемите и храната, приготвени от сурови бадеми, са един от най-добрите естествени източници на любимия за кожата витамин Е, който помага за защита и възстановяване на кожата от слънчева светлина и UV увреждане. Освен това, бадемите съдържат и здравословни мазнини и е доказано, че тези две комбинации придават свойства против стареене, които могат да бъдат от полза за здравето на кожата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com