Безплатни консултации с детски хирург от чужбина

1987
Безплатни консултации с детски хирург от чужбина

Доц. д-р Шафак Карачай от високотехнологичната болница „Лив Хоспитал“ в Турция ще гостува у нас на 20 юни.

Лекарят с дефицитната за страната ни специалност детска хирургия ще консултира безплатно пациенти от България. Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. Карачай има значителен опит в хирургичното отстраняване на тумори при деца, както и в операции в областта на детската урология, хранопровода, вродени заболявания и малформации. Носител е на редица награди и участва в обучението на медици в Турция при травми и реанимация. Твърди, че прилагането на минимално инвазивни хирургични методи е особено важно в детска възраст, с оглед както на физическото, така и на психическото състояние на малките пациенти. Затова си служи в работата си със съвременни лапароскопски, торакоскопски и ендоскопски техники, с които белезите се свеждат до минимум, рискът от инфекции намалява и децата се връщат към обичайния си начин на живот значително по-бързо.

Вродени малформации

С развитието на медицината и усъвършенстването на ултразвуковите апарати стана възможно много вродени заболявания да се откриват още по време на бременността. Така детските хирурзи съвместно с неонатолози, акушер-гинекологи и специалисти по майчина фетална медицина имат възможност да планират своевременно възможните коригиращи оперативни процедури и да ги приложат на възможно най-ранен етап. Именно това е една от силните страни на доц. Шафак Карачай – операции при най-малките пациенти в самото начало на живота им.

Отстраняване на тумори при деца

Когато става въпрос за онкологична диагноза, детският хирург работи в тясно сътрудничество с колегите си онколози за диагностициране вида на тумора, стадиране и планиране на подходящото лечение. Доц. Карачай има опит в лечението на солидни тумори при деца, включително невробластоми, нефробластоми, рабдомиосаркоми, тератоми и др.

Заболявания на храносмилателната система

Те са една от най-честите причини за хирургична намеса в детска възраст. Сред тях попадат както вродени аномалии на хранопровода, така и състояния като констипация (запек) и фекална инконтиненция, които могат да се лекуват с хирургични и нехирургични методи, в зависимост от случая.

Доц. д-р Шафак Карачай ще бъде на разположение за безплатни консултации в София на 20 юни. Необходимо е предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“ - 0879 977 401 или 0879 977 402.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com