Билкар: Чаят от тези семена сваля кръвното и гони стреса

22107
Билкар: Чаят от тези семена сваля кръвното и гони стреса
Снимка: Pixabay.com

Както кулинарните, така и лечебните свойства на копъра са признати от векове - чай от семената му се изпозва като лек за сваляне на кръвното. Лечебният му ефект е признат от официалната медицина, затова в аптеките можете да намерите продукти под различни форми, сред които е и копърът.

Руският билкар Светлана Ткаченко съветва да се обърне специално внимание на семената от копър, в които са концентрирани всички ползи.

Семена от копър - как се приготвя чай от тях и ползи от него

„Семената от копър са истински склад за хранителни вещества и на първо място на витамини“, казва билкарят.

Кардиолог: 10 минути преди да измерите кръвното си, направете това

Тези семена съдържат почти пълна гама от витамини от група В, витамини А и С, ниацин, както и елементи като желязо, фосфор, калий, манган, магнезий, мед, селен и др. Освен това в състава им влизат – фибри, протеини и въглехидрати. Благоприятният ефект, който копърът, в частност неговите семена, оказват върху стомашно-чревния тракт е добре известен и най-често използван. Експертът споделя, че семената от копър помагат и при хипертония.

Суперсилата на семената от копър се крие в способността бързо да нормализира работата на сърдечно-съдовата система. За целта е най-добре да ги използвате пресни - например като подправка.

Семената на копъра съдържат етерични масла и естествени киселини, които имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове. А желязото помага на клетките на тялото да получават правилно кислород, което е изключително важно при високо кръвно налягане.

За да се борите с хипертонията с помощта на тази прекрасна природна съставка, можете да приготвите следната отвара: 1,5 супени лъжици семена се изсипват в един литър вода, варят се 10 минути, прецеждат се, охлаждат се. Приемайте по 150-200 мл три пъти на ден 10 минути преди хранене.

В рамките на един-два месеца след като започнете да приемате тази отвара, кръвното ви налягане ще се нормализира, а като бонус ще изчезнат главоболието и нервните състояния.

Семената от копър имат отлични антибактериални свойства и имат холеретичен и диуретичен ефект. Те са отлично спазмолитично средство. Използва се при нарушена чревна подвижност, облекчава напрежението и успокоява нервната система.

Приготвената отвара може д се използва външно и за лечение на конюнктивит, катаракта и кожни заболявания. Помага при запек, премахва гаденето и облекчава бъбречните колики. Плодовият чай от копър е полезен за новородени. Благодарение на анетола в семената, чаят намалява коликите и успокоява бебетата.

Копърът помага и при настинки и понижен имунитет. Можете да го добавите към чай, чаят ще стане ароматен, ароматен, точно това, от което се нуждаете през студената зима.

Още: Чаят от тази подправка ще ви избави от безсънието

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от тов на ден намалява риска от деменция

Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Учени: Кърлежите атакуват хората с тази кръвна група

По колко магнезий трябва да се пие на ден?

Трябва ли да се пият витамини през лятото?

Знаете ли по каква причина магнитните бури са напаст за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com