Билката, която пречиства черния дроб и бъбреците

4445
Билката, която пречиства черния дроб и бъбреците
Снимка: iStock

В народната медицина тази билка се използва като кръвоспиращо, противоглистно, стомашно и холеретично средство. Тя е известна със способността си да пречиства бъбреците и черния дроб. Това е безсмъртничето. Приемът му е от полза при следните заболявания: простуда и настинка, бронхит, аскаридоза, бъбречно-каменна болест, кожни заболявания, цироза на черния дроб.

Народни рецепти с безсмъртниче

В алтернативната медицина се използват не само отвари от растението, но и прах от изсушени съцветия.

При чернодробни заболявания се препоръчва следната отвара - изсипете три чаени лъжички съцветия в чаша вода и оставете течността да заври. След това я охладете, филтрирайте и вземете две супени лъжици три пъти на ден половин час преди хранене в продължение на един месец, пише руското издание Лента.

Билката, която сваля захарта и холестерола, расте във всяка градина

Може да си приготвите и отвара от две чаени лъжички съцветия и 300 мл вода. Продуктът се вари на слаб огън за един час и се приема три пъти дневно по 50 мл преди хранене.

Ако жълтеницата не изчезне дълго време , в народната медицина се използват стрити на прах цветове от растението (по 1 щипка три пъти на ден). Препоръчително е да се пие с отвара от корени от хмел. Приготвя се от една супена лъжица корени и 300 мл вода. Продуктът се вари пет минути.

При гастрит се прави отвара от 10 грама цвят от безсмъртниче и 250 мл вода, която се пие по половин чаша два-три пъти на ден преди хранене.

При хипотония (ниско кръвно налягане) в алтернативната медицина се използва запарка: 10 гр съцветия се заливат с чаша вряла вода, престояват 30 минути и се приемат преди хранене по една трета чаша три пъти на ден.

При хемороиди и фисури, според народната медицина, добре действа запарка от една супена лъжица цветя на растението и 100 мл вряща вода, която се настоява два часа, след което се прецежда и охлажда. Продуктът се използва под формата на вани за измиване на увредените зони, което насърчава тяхното заздравяване.

Безсмъртничето се използва срещу молци чрез поръсване на изсушени съцветия върху домакински предмети, тъй като растението има инсектициден ефект. Някога е било използвано и като жълта боя за тъкани.

Безсмъртниче не се препоръчва да се използва повече от три месеца. Веществата, съдържащи се в растението, могат да се натрупват в тялото, което може да доведе до нежелани последици.

Също така, приемането на лекарствени продукти на базата на тази билка не се препоръчва при пептична язва, обострен гастрит, панкреатит, холелитиаза, както и при деца под 12-годишна възраст, по време на бременност и кърмене, съобщава още изданието.

Билката, която успокоява нервите, помага на сърцето и зарежда с енергия

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение! Преди прием на билки се консултирайте с лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com