Бръчките показват проблеми с различни части от организма

62592
Бръчките показват проблеми с различни части от организма
Снимка: Thinkstock

Бръчките зависят не само от възрастта на хората, но и от типа на тяхната кожа, показва ново изследване, цитирано от БГНЕС.

При хората с по-дебела и мазна кожа те се появяват по-късно, защото този тип кожа запазва еластичността си за по-дълго време.

Местоположението и дълбочината на бръчките е показател и за някои заболявания. Бръчките между веждите са знак за проблеми със стомаха. Вертикалните гънки в дясната страна на лицето сигнализират за нарушена функция на черния дроб, а тези в лявата страна - за проблеми с далака.

Напречните бръчки са знак за загуба на еластичността и подвижността на дисковете между прешлените и връзките между тях. Дълбоките симетрични гънки пък са показател за нарушения в коремната област.

Вертикалните тънки бръчки над горната устна, които обикновено се появяват при жените, сигнализират за гинекологични проблеми. Бръчките, които се спускат от ъгълчетата на устните надолу, са знак за гастрит и проблеми с панкреаса. Гънките по бузите и брадичката са знак за проблеми в черния дроб и малкия таз.

Бръчките са само потенциални сигнали за определени заболявания. Те не са причина за паника, че човек страда от дадено заболяване. Никога не е излишна консултация с лекар.

Соята изглажда бръчките

Соята е поредното чудо на природата, което има много полезни функции, но според последните изследвания тя съдържа вещество, което према...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com