Чайовете, които ще облекчат дискомфорта при подуване на корема

8158
Чайовете, които ще облекчат дискомфорта при подуване на корема
Снимка: Mareefe / Pixabay

Почти всеки човек се е сблъсквал с така познатите проблеми при подуване на корема или стомаха, образуването на неприятни газове, болки и стомашни неразположения. Първоизточниците за тези неприятни, стомашно-чревни неразположения могат да бъдат наистина много и различни. Главно сред причините за поява на подобни дискомфортни състояния при жените може да се дължи на: предменструалния период, по време на овулация, настинки, стрес, консумацията на вредни и предразполагащи към подуване и неприятни газове храни и други. Известно е, че някои видове чайове, имат свойствата да облекчават подобни симптоми и наистина да ни накарат да се почувстваме добре. Освен, че са вкусни и ароматни, чайовете могат да бъдат и много полезни както при грип и настинки, така и при проблеми свързани с подут корем.

1. Чай от джинджифил
Чаят от джинджифил, изключително много подсилва имунитета и е известен още и със това, че има успокояващо действие. Съставките на джинджифила благоприятстват храносмилането, а от там спомагат и при подутия стомах или корем. Джинджифиловата напитка е не само много вкусна, но и може да облекчи и неразположенията свързани с предменструалния период.

2. Зелен чай матча
Чаят от зелена матча, съдържа „катехини“, което го прави един естествен антиоксидант за организма, осигуряващ ни много енергия. Матчата спомага за засилване на метаболизма, подобрява храносмилането, справя се с подуването на корема, успокоява стомашно-чревния тракт, но освен това прави и кожата ни много по-красива и изчистена.

3. Чай от лайка
Чаят от лайка е изключително подходящ при грип и настинки, но също така спомага и при храносмилателните проблеми. Той отлично се справя с болката и подуването на корема, облекчава дискомфорта в стомаха, действа като анти стрес за организма, като намалява високите нива на стрес и благоприятства за добрият и спокоен сън.

4. Чай от семена на кимион
Семената от кимион, съдържат масло, което може да се използва за облекчаване на изключително много  от стомашните неразположения. Маслото от семена на кимион притежава антимикробни свойства, които благоприятстват развитието на полезните чревни бактерии, действайки като натурален пробиотик за организма.

5. Чай от мента
Ментата се справя изключително бързо с дискомфорта в корема, успокоява болките по време на менструация, спомага при газове в корема и намалява спазмите в червата. Чаят от мента е много освежаваща и предпочитана напитка, която би могла да облекчи и проблемите с гаденето. Освен всичко това, ментовият чай подобрява кръвообращението, намалява телесната температура при настинки и грип, действа благоприятно при безсъние и намалява високите нива на стрес в организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com