Червеното вино пази равновесието на възрастните

20896
Червеното вино пази равновесието на възрастните

Учени от американския университет "Дюкен" в Питсбърг открили, че "чудодейната молекула" ресвератрол в червеното вино може да помогне на възрастните хора да подобрят равновесието си и да предотвратяват подхлъзване или падане - неприятни инциденти, които възникват след определена възрастова граница.

Този извод се съдържа в съобщение, направено на конгреса на Американското химическо общество, който се провежда във Филаделфия, предаде БГНЕС. Резултатите от изследването ще позволят да се разработят естествени продукти, които биха дали възможност на хората от третата възраст да водят безопасен и продуктивен начин на живот.

"Тази химическа съставка подобрява качеството на живот на възрастните и намалява риска да се озоват в болница след подхлъзване или падане", обясни авторката на изследването Джейн Каваноф и припомни, че всеки трети американец на тази възраст изпитва трудности да ходи или да пази добре равновесие.

Тези проблеми са особено силно изразени при болните от Паркинсон или страдащи от други заболявания, свързани с възрастта. За някои от тези проблеми има медикаменти, но все още няма терапия срещу трудности с равновесието при иначе здрави възрастни хора.

Изследването показва, че антиоксидантът ресвератрол може да помогне за намаляване на възпалителните процеси, на холестерола, на риска от сърдечни заболявания и от някои типове рак. А може би и за забавяне на стареенето.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com