Да се преборим с артрита - приложете тези домашни методи още днес

11893
Да се преборим с артрита - приложете тези домашни методи още днес
Снимка: iStock/Guliver

Според Уикипедия, "Артритът е болест (възпаление) на ставите". Това не е само едно заболяване, а болезнено и ревматично състояние. Скованост и болка в ставите са някои от неговите симптоми, които се развиват с течение на времето и само в САЩ има около 50 милиона възрастни и 300 000 деца, страдащи от артрит.

Артритът се смята за нелечимо заболяване. Има няколко лекарства, които могат да намалят болката и забавят развитието, но науката все още не е открила метод за трайно излекуване на тази коварна болест. В тази статия са изброени някои домашни средства с доказан ефект в борбата с артрита. Тези домашни средства ще ви помогнат да избегнете страничните ефекти на лекарствата. Така че, нека да започнем с някои лесни начини за лечение на болки в ставите.

Намаляване на телесното тегло

Наднорменото тегло или затлъстяването е основната причина за артрит. Теглото на тялото ви предизвиква допълнителен натиск върху коленете и ставите. Плюс, самата мазнини е активна тъкан, която освобождава про-възпалителни химикали в тялото. Следователно, загубата на килограми може да облекчи натиска върху ставите, което от своя страна ще намали болката и сковаността.

Използване на Английска сол

Друг голям лек за лечение на артрита е използването на Английска сол, както е известно, тя има високи количества магнезий, който се счита за важен елемент за здравето на костите.

Ето как можете да я използвате: Смесете 3 супени лъжици пресен лимонов сок и Английска сол в 500 мл. гореща вода. Приемайте по една супена лъжица от този микс два пъти дневно (сутрин и вечер) за постигане на резултати.

Ежедневни йога практики

През 2013 г. едно проучване изследва ефективността на 6-седмична Айенгар йога програма за млади жени с ревматоиден артрит. Айенгар йогата спомага за правилното анатомично подреждане и поддържа тялото, което в крайна сметка елиминира напрежението и сковаността.

В изследваните доклади се казва, че хората, които са практикували йога, значително са намалили хроничната.

Комбинирайте куркума и джинджифил

Куркумата и Джинджифила са известни със свойте естествени противовъзпалителни свойства, които помагат в намаляване на болката в ставите и подобряването на цялостното им благосъстояние. Това чудотворно дуо действа и като антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес, което може да доведе до дегенерация на ставите. Опитайте се да приемате микса, най-добре на празен стомах, и скоро ще видите невероятните резултати.

Гореща и студена терапия

Горещите и студените процедури може да звучат неприятно, но имат невероятен ефект върху артрита. Жертвите на тази брутална болест могат да се възползват от предимствата на това лечение, но се уверете, че вземате необходимите предпазни мерки. Прекратете незабавно, ако възникне проблем.

Не пропускайте тренировката

Хората, страдащи от артрит, са склонни да стават неактивни, поради болката, която изпитват при движение. Въпреки това, упражненията са много важни за здравето на ставите и в дългосрочен план, всъщност може да помогнат за предотвратяването на по-нататъшно влошаване на други ставни в тялото.

Ето някои бързи упражнения, които човек с Артрит може да изпълнява:

  • Плуване - лекарите препоръчват на пациентите си плуване при ревматоиден артрит.
  • Използвайте леки тежести за подобряване на силата си
  • Аеробните упражнения ще ви помогнат да изградите сила и издръжливост.
  • Ежедневният стречинг ще подобри обхвата на движението ви.

Витамин D

Витамин D помага за изграждането на силни кости и поддържа функцията на имунната система. Ниските нива на витамин D излагат човешкото тяло на риск от артрит. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на факта, че витамин D добавките намаляват активността на заболяването при хора с артрит. Но дори и да има и най-малък шанс за подобрение, защо да не опитаме? Витамин D може лесно да се набави от слънчевите лъчи и някои храни.

Мъчителната болка в ставите причинена от артрита понякога става непоносима. Лекарите могат да ви предпишат списък с лекарства, но използването на домашни средства заедно с това може да даде по-бързи резултати при облекчаване на болката и увеличаване на мобилността.

И накрая, не позволявайте на артрита да ограничи начина ви на живот! Опитайте тези домашни средства, едно по едно, за да разберете кой от тях работи най-добре за вас. Ако нито едно от изброените по-горе лекарства не върши работата, Flexumgel ще окаже незабавно облекчение със своя изключителен състав.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com