Дебелеем от чувството за вината след ядене на сладко

69619
Дебелеем от чувството за вината след ядене на сладко
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Следващият път, когато решите да се насладите на любимата си шоколадова торта, се уверете, че изпитвате наслада от всяка хапка - новозеландски психолози са установили, че за хората, които възприемат сладките изкушения като награда, вероятността да останат стройни е по-голяма, съобщава сайтът News.com.au, цитиран от БТА.

Авторите на проучването от университета на Кентърбъри, Нова Зеландия, твърдят, че разяжданите от чувство за вина любители на лакомства са по-склонни впоследствие да трупат килограми.

Психология на дебелеенето: От какво ни защитава тялото

Много хора имат проблеми с излишните килограми. Понякога те зависят не само от неправилното хранене, но и от семейството ни. Понякога ...

Проучването разкрива, че начинът, по който индивидите възприемат сладки изкушения като например шоколадова торта, е от толкова голямо значение, колкото и броенето на калории като стратегия за отслабване.

За целите му специалистите са анкетирали близо 300 доброволци на възраст между 18 и 86 години за хранителните им навици.

Психолозите са установили, че чувството за вина често подтиква хората да изоставят плановете си за отслабване и да възприемат нездравословни хранителни навици. Подобно нещо не се случва, ако те гледат на сладките изкушения като на възнаграждение, а напротив - подобна позитивна нагласа им помага по-лесно да се придържат към набелязаните дългосрочни цели за борба с излишните килограми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com