X
 
 

Добра новина за любителите на изкуството

312 0
Добра новина за любителите на изкуството
Снимка: БГНЕС
Любовта към изкуството има много повече предимства. Но едно от тях е наистина впечатляващо. Британски учени са установили, че хора, посещавали изложби, концерти, театър (киното не се брои) имат 14% по-малък риск от смърт.пише The Brussels Times. По-честото посещение на подобни мероприятия понижава риска от смърт с 31%.

В рамките на изследването учените проследили здравето на 6710 души над 50-годишна възраст. Наблюденията продължили 14 години. Установено е, че редовното посещение на картинни галерии и театри намалявало показателите на хроничния стрес и депресията, повишавало емоционалните, когнитивните и социалните ресурси. 

Кучетата удължават живота на собственика си

Хората, които притежават кучета, могат да живеят по-дълго и да се сдобият с подобреното сърдечно-съдово здраве, разкриват нови изследва...

Освен това хората, интересуващи се от изкуство по-рядко имали проблеми с определянето на цел в живота. Те по-добре се справяли с регулирането на емоциите и имали по-голям творчески потенциал. Всичко това им позволявало да се адаптират по-ефективно към променящите се жизнени обстоятелства. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители