X
 
 

Експерт: Българите започнаха прекомерно да консумират месо

2880 0
Експерт: Българите започнаха прекомерно да консумират месо
Снимка: iStock
Българите започнаха прекалено често да консумират месо и затова и Министерството на здравеопазването разпореди в своите наредби то да се ограничи в менюто на детските градини, кухни и ясли, както и в училищата. Това каза за Радио "Фокус" - Велико Търново експертът по диететика и хранене д-р Светлана Моминска.

По думите ѝ в наредбите пише, че в менюто на детските заведения трябва да има поне един постен ден. „В тази връзка моля родителите да не протестират, че децата им имат в менюто си един постен ден, защото, по думите им, плащат много пари за храна, а децата им не ядат месо. Искам да подчертая, че месото не е показател за здравословно хранене. В седмичното меню дори на децата трябва да има два постни дни. Когато не присъства месото, то може да бъде заместено с риба, мляко или яйца“, обясни д-р Моминска.

Диетолог: Риск от постите няма

"Относно постите аз съм „за“ това нещо, тъй като постите прочистват тялото и духа, най-вече тялото от токсини. Здравето на ...

Припомняме, че от днес, 15 ноември започват 40-дневните Коледни пости, които ще завършат на 24 декември - Бъдни вечер. Преди Коледа вярващите християни постят, за да се подготвят да посрещнат материализираното Божие слово - синът Иисус Христос.

Actualno.com

Етикети: