Ендокринолог: Яжте тази супа за бързо отслабване

52491
Ендокринолог: Яжте тази супа за бързо отслабване
Снимка: iStock

Ендокринологът Лариса Рогова разкри уникален и ефективен метод, който ще помогне на всеки за бързо и здравословно отслабване. Тайната е проста: тя съветва да се пие чаша топла вода преди хранене. Но освен това е необходимо да се консумира и супа.

Супа за бързо отслабване

„Тя трябва да е умерено мазна, както и да има парченца месо и зеленчуци, които трябва да се сдъвчат старателно. Топлите супи помагат и за производството на холецистокинин и човек ще може да се насити с по-малко храна и да не преяжда. Освен това, при повишено ниво на пикочната киселина, супите с месен бульон, както с киселец и спанак са строго забранени. В случая могат да ядат супи само със зеленчуков бульон“, споделя експертът.

Лекар: Ябълките обострят тези заболявания

„Чистите бульони са малко полезни: първо, в тях няма какво да се дъвче, а зъбите се нуждаят от натоварване, защото, ако дъвчем, се насищаме по-бързо. Второ, пюре супите се усвояват по-бързо и с по-ниски енергийни разходи, така че се складира повече енергия от необходимото“, споделя ендокринологът.

Лекарят допълва още: „Около половин час преди хранене се препоръчва да изпиете чаша топла вода. Създава обем в стомаха и активира производството на един от хормоните на ситостта – холецистокинин“.

Експертът допълва, че в диетичнното хранене трябва да присъстват всякакви видове супи. Но за да се постигне отслабващ ефект те не трябва да са пасирани, в състава им трябва да има парченца продукти, както и да са умерено мазни.

Консумирайки доматена супа, си набавете порция антиоксидант ликопен, който намалява риска от рак и може да повлияе на понижаване на кръвното налягане. При варене на доматите се увеличава количеството на ликопен, получен от тях.

Ако добавите броколи към супите, този зеленчук ще е идеалното допълнение към запасите от витамини С, К, фолиева киселина и минерали (калций, калий, магнезий, мед и фосфор). Освен това ще осигурете на тялото порция сулфорафан. Това органично съединение от растителен произход има противовъзпалителни свойства.

Специалният аромат и вкус на гъбените супи има стимулиращ ефект върху секреторната функция на храносмилателната система. Гъбите имат уникален аминокиселинен състав и са богати на фосфор, калий, магнезий, желязо, натрий, калций и хлор. Въпреки това, поради съдържанието на хитин, целулоза и лигнин, гъбите са доста трудна за смилане храна.

Още: Учени разкриха защо хората над 40 години трябва да ядат ябълки всеки ден

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com