X
 
 

Франция спира да дава пари за хомеопатия

3429 2
Франция спира да дава пари за хомеопатия
Снимка: Getty Images/Guliver
Франция спира да плаща за хомеопатично лечение, предаде БГНЕС.

Министърът на здравеопазването Агнес Бизан каза, че системата за здравно осигуряване вече няма да връща на гражданите пари, похарчени за хомеопатични лекарства. Новата политика ще бъде въвеждана постепенно и ще влезе в сила изцяло от началото на 2021 година.

Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука

Хомеопатията е категорично една лъженаука. Това заяви академик Иван Юхновски, член на БАН, според който принципите ѝ били разработени п...

По-рано тази година, службата за контрол на системата на здравеопазването на Франция направи такава препоръка към правителството. Според проучванията на контрольорите, алтернативната медицина не предоставя достатъчна ефективност, като са изследвани различни заболявания за събиране на данни - от тревожност до брадавици по краката.

Спирането на възстановяването на средствата за хомеопатия ще започне с намаляването на сумата, подлежаща на връщане, от 30 на 15 процента от стойността на лекарството от началото на 2020 година. "Това ще даде възможност на производителите да се реорганизират", казва Агнес Бизан пред вестник "Льо Паризиен".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Въпрос? 2 Въпрос? преди 4 месеца Профил на трол?
    Франция спира да дава пари за хомеопатия, Русия също не финансира хомеопатията, а в България здравната каса финансира ли хомеопатията?
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Ще го върнат рембурса,много е силно развита хомеопатията при тях-водеща сила са в световен мащаб