Хапвайте плодове по пет пъти дневно

6773
Хапвайте плодове по пет пъти дневно
Проучване доказа, че всеки пети англичанин яде препоръчителната дажба плодове и зеленчуци

Един на всеки петима британци яде препоръчителната дажба плодове и зеленчуци – пет пъти дневно, сочи проучване, публикувано от Би Би Си.

Министерството на здравеопазването започна кампанията за всекидневна консумация на плодове и зеленчуци през 2003 година, предаде БГНЕС. Проучване на повече от 2000 британци показва, че хората трудно постигат тази цел. Лекарите смятат, че порция зеленчуци и плодове по няколко пъти на ден намалява риска от развитие на рак.

Авокадо за младост и здраве

Авокадото може да се превърне в оръжие срещу стареенето и някои болести, твърдят учени. Масло от екзотичния плод, използвано в лаборат...

Оказва се, че една порция трябва да включва минимум два плода, например една ябълка или банан и половин грейпфрут, или едно голямо парче диня. Вече е пролет и на пазара може да откриете почти всеки плод, така че нямате извинение да не опитате.

От друга страна, при зеленчуците примерната порция включва броколи с няколко супени лъжици задушени моркови, грах и сладка царевица, но картофите не са препоръчителни. Плодовите шейкове или фрешове не трябва да са повече от два на ден. Бобовите култури се броят като една порция.

Анкета показва, че 17% от домакинствата с по-ниски доходи ядат по пет порции зеленчуци на ден, тези с по-високи - 27%. Най-малка се оказва консумацията им в северната част на Англия, а най-голяма в южната.

Редактор: Десислава Симова

Сок от нар вместо виагра

Мъжете и жените, които всеки ден изпиват по една чаша сок от нар, увеличават нивата на тестостерон в организма си, което наподобява еф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com