Избягвайте да консумирате тези храни и напитки, потискат ви имунитета

23596
Избягвайте да консумирате тези храни и напитки, потискат ви имунитета
Снимка: https://pixabay.com

Във времена като тези на безкрайни пандемии и появата на нови болести, както и с навлизането в зимния сезон, е важно да поддържаме добър имунитет. Това най-често се случва и чрез начина ни на хранене и живот, а грешките, които допускаме, не са малко. Имунната система се нуждае от здравословни храни и полезни вещества, за да осъществява защитните си функции максимално добре. Но понякога ние сами саботираме тези процеси, като консумираме по-вредни храни и напитки.

Представяме ви 3 храни и напитки, които влияят негативно върху организма ни и е особено препоръчително да ги избягваме през зимата, когато настинките и гриповете никак не са малко. Ето ги и тях:

Британските деца изпиват по една вана безалкохолни напитки за година

Британските тийнейджъри изпиват по една вана подсладени безалкохолни напитки на година, сочи проучване, публикувано от британската благ...

Газирани напитки

Газираните напитки, освен че ще попречат на отслабването ни, отслабват и имунната ни система. Те са изключително богати на захари, подсладители и захарни алкохоли. Тези вредни вещества снабдяват тялото ни с празни захари, които повишават инсулиновата резистентност на клетките и причиняват възпаления на тъканите. Редовната консумация на газираните напитки води до поддържането на това микровъзпаление. В резултат то шокира имунната система, отслабва я и я изтощава, тъй като тя постоянно се бори с него. По този начин ние сами вредим на здравето си.

Още нещо, прекомерната ежедневна консумация на всякакъв род газирани напитки се свързва с появата на заболявания като затлъстяване, диабет, проблеми с бъбреците и сърдечно-съдовата система и т.н.

Алкохол

Тези 5 вълшебни чая ще подсилят имунната ви система и ще сте здрави

Настъпи сезонът на настинките и гриповете, в който трябва добре да поддържаме имунитета си. А и не само тогава, но топлите напитки върв...

Алкохолът е напитка, която подобрява настроението ни, но в същото време разрушава имунитета ни. При редовната му консумация той понижава свойствата на организма ни да се бори с появилите се рани, инфекции, възпаления. Може да ви направи по-податливи към различни вирусни инфекции, както и да забави възстановяването им от тях. Изследвания сочат, че хората, които консумират алкохол редовно, са по-податливи към разболяване с по-тежко протичане на вирусната инфекция.

Замразени храни

Замразените храни, които използваме най-вече през зимния сезон, са пълни с консерванти, подобрители на вкуса и текстурата, рафинирани въглехидрати, наситени мазнини и други, вредни за организма ни съставки. Те се използват с цел по-дълготрайното съхранение на продуктите, които иначе не биха издържали пресни повече от няколко дни. Освен това, в полуготовите замразени храни има и големи количества сол и захар. Тези фактори допълнително утежняват работата на имунната система. 

Ако искате да поддържате имунитета си силен, хранете се разнообразно и пълноценно със здравословни продукти и храни. Наблягайте на сезонните плодове и зеленчуци, богати на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Това ще се отрази благоприятно на цялостното ви здравословно състояние, не само на имунната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com