Как да изглеждаш свеж/а след препиване?

5261
Как да изглеждаш свеж/а след препиване?
Снимка: iStock

Почти на всеки му се е случвало понякога да обръща коктейлите или други алкохолни питиета едно след друго до 6 часа сутринта. Естествено, денят след подобно нещо се очертава да бъде доста тежък. Но бъдете спокойни, има начин как да скриете махмурлука си, да покажете едно свежо излъчване и по нищо да не се познае, че сте били на среднощен купон.

1. "Стоях до много късно, помощ".

Сънят прави така, че процесите, които регенерират кожата, да работят на пълни обороти и клетките да се обновяват по-бързо. За това той е много важен. Но дори когато си спал едва 2-3 часа, за да изглеждаш на сутринта добре, ще са ти необходими някой продукти. Качествения ексфолиант веднага ще ти просветли тена, защото ще отстрани слоя излишни клетки от лицето ти. За дамите - след това продължи с хидрант и серум, които са обогатени с бляскави частици. И в никакъв случай не забравяйте коректора - идеален е, за да събуди заспалият ви поглед.

Как да разберете, че имате проблем с алкохола

Когато сте пили казвате неща, за които после съжалявате? Налага ви се да отменяте срещи, тъй като сте пили предната вечер? Опитвате се ...

2. "Ужас! Излезли са ми пъпки от сладките питиета".

В този случай твоите верни съюзници са витамин А и цинк. Може да ги приемеш под формата на хапче, както и може да се намажеш, ако в някой от кремовете ти се съдържат те. Пий повече вода, за да детоксикираш тялото си. Задължително преди лягане почисти добре лицето си. Е, ако пък толкова много те мързи и те държи алкохола, поне опитай да го изтриеш с кърпичка или се измий добре под душа.

3. Изтощен си от продължително купонясване през уикенда.

За да избегнеш неприятното усещане за умора след няколко поредни излизания, добре би било редовно да приемаш мултивитамини. Питаш се защо ли? Когато количеството алкохол е в прекалено голямо количество, той оказва силно натоварване върху черния дроб и ви дехидратира. Това води след себе си блед тен, изтощение и дори в някои случай и запек. Добър вариант е да си презаредиш батериите, като си направиш сауна. Тя има прочистващ ефект върху кожата и организма.

4. "Леле, очите ми са като на панда".

10 признака, че имате проблем с алкохола

Когато сте пили казвате неща, за които после съжалявате? Налага ви се да отменяте срещи, тъй като сте пили предната вечер? Опитвате се ...

Многото алкохол и "висенето" до малките часове оказват негативно влияние на микроциркулацията. Околоочната зона е по-тънка и издава първа пораженията - притокът на кръв към кръвоносните съдове се увеличава и по този начин причинява появата на неприятните и омръзни тъмни кръгове. Честите партита излишно стресират кожата, а това води до появата на бръчки точно в зоната около очите. Използвай редовно околоочен крем, за да предотвратиш тези процеси. Нанасяй го с безименния пръст с леки кръгови движения.

И накрая още няколко ценни съвета.

- Движение още от сутринта. Сутрешните упражнения ще събудят мускулите, органите и костите на тялото. Колкото и да ви е трудно, отделете поне 10 мин. Така ще раздвижите кръвта си и ще осигурите на кожата си свеж и румен вид.

- Облечете си цветни дрехи. Това е много важно, защото ярките нюанси създават усещане за свежест и бодрост. Не обличайте черни дрехи, защото те със сигурност ще подчертаят недостатъчните часове сън и торбичките по лицето ви. Ако имате по-бледа кожа, заложете на лилаво, розово, синьо, синьо-зелено, може и чисто бяло. Ако сте с по-тъмен тен, подберете по-земните цветове - оранжев, оранжево-червен, жълт, слонова кост, кафяв или тъмнозелен.

- Измийте лицето си с леденостудена вода. Не, не се шегуваме! Намокрите ли се добре с леденостудена вода веднага след ставане, ще събудите мозъка и буквално ще си отворите широко очите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com