Как да отслабнем ефективно и бързо: диети според типа тяло

29738
Как да отслабнем ефективно и бързо: диети според типа тяло
Снимка: pixabay.com

Да се отървете от мастните слоеве в проблемните зони може да бъде адски трудно. Правилно подбраните диетични системи обаче ще се преборят с тях.

Всички ние правим на едни и същи диети и се чудим защо не ни помагат. Оказва се, че типът на фигурата е много важен при избора на нова хранителна система. В края на краищата продуктите, с които може да се храни момиче с фигура тип "пясъчен часовник", може изобщо да не подхождат на тип "ябълка". Решихме да разгледаме този въпрос и сега можем да отговорим точно на въпроса как и кой трябва да отслабне.

Що се отнася до тренировките, подходящи за този тип фигура, функционалното обучение (което ви позволява да работите както със собствено тегло, така и с допълнително оборудване) и пилатесът (този тип упражнения ще укрепят кортикалните мускули, като по този начин ще направят корема по-релефен) ще бъдат попадение "в десетката".

Още: Методът "800 грама", който ще ви помогне да отслабнете без диета

Тип тяло на ябълка

При този тип фигура мастните натрупвания се натрупват в областта на корема, гърба, ръцете и бедрата, които често са тънки и слаби. Момичетата с фигура "ябълка" доста бързо качват килограми, но също толкова лесно се отървават от тях.

За да се отървете от неестетичния корем, се препоръчва да обърнете внимание на продукти, които ще помогнат за прочистването на тялото. Помагат - всички видове семена и трици, кефир.

Не е излишно да включите в диетата и противовъзпалителни мазнини (авокадо, зехтин, пълнозърнести храни) - те стабилизират нивата на захарта, белият боб и боровинките нормализират нивата на кортизола. А за подобряване на метаболизма и по-активно изгаряне на мазнините ще помогнат зеленолистните зеленчуци и храните, богати на протеини (пилешко месо, риба).

Още: 6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Що се отнася до подходящите за този тип фигура тренировки, попадение "в десетката" ще бъдат функционалните тренировки (позволяващи ви да работите както със собствено тегло, така и с допълнителни уреди) и пилатес (този тип упражнения ще укрепят мускулите на кората, като по този начин ще направят корема по-релефен).

Фигура круша (триъгълник)

Проблемните зони за този тип фигура са седалището и бедрата, където прекомерните натрупвания (подкожни мазнини) се дължат на високите нива на естроген. Така че основната задача при планирането на менюто в този случай е да се изберат продукти, които ще намалят нивото на естрогена. Затова зелена светлина за такива храни като семена, нискомаслени млечни продукти и месо, броколи, боб, пълнозърнести храни. А в "червения" сектор са пушените меса, колбасите, продуктите от бяло брашно, мазните млечни продукти и месо, сиренето тофу, захарта и алкохолът.

Друго табу за притежателите на фигура тип "круша" - строгите диети, които в този случай не вършат работа. Те няма да доведат до желания ефект (намаляване на мастните натрупвания по седалището и бедрата), а получаването в резултат на кльощави ръце, втасали гърди и подчертани ключици ще допринесе. Ето защо се съсредоточете върху подходящ хранителен режим и фитнес (препоръчва се да наблегнете на кардиото, груповите упражнения и силовите тренировки на "върха").

Още: Диета на столетниците: какво ядат в страните с много столетници

Фигура правоъгълник

Истинското главоболие за притежателките на този тип фигура е талията, или по-скоро нейното отсъствие. Въпреки че "правоъгълниците" рядко страдат от наднормено тегло, такива проблеми като целулит и загуба на мускулен тонус са им познати. Между другото, именно поради особеностите на фигурата (рядко, когато "правоъгълниците" натрупат излишни килограми) момичетата с този тип фигура често се отличават с лоши хранителни навици: лесно налитат през нощта, "забравят" за храненията, обичат сладкишите.

Затова основната задача е да се храните редовно (5-6 пъти дневно), като се съобразявате с попълването на хранителните вещества в организма. Месото и рибата, плодовете, овесените ядки, грубият хляб и зеленчуците - изобщо всичко, което принадлежи към категорията "пълноценно хранене" - трябва да бъдат приоритетни.

По отношение на фитнеса е абсолютно табу - упражненията за косите коремни мускули, които ще направят талията още по-широка. Вашето спасение - упражнения за мускулите на краката и седалището, както и комплекси за увеличаване на обема на гърдите и бедрата.

Още: Какво трябва да ям вечер, за да напълнея здравословно?

Форма на пясъчен часовник

Може би момичетата с този морфотип са най-големите късметлийки. Ако имат наднормено тегло, то се разпределя равномерно по цялото тяло, а талията остава доста изразена.

Момичетата с фигура пясъчен часовник трябва да се придържат към класическите правила на хранене:

  • равно съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати
  • последното хранене - 3 часа преди лягане
  • сладкиши и десерти - през първата половина на деня

Особено препоръчителни са бразилските орехи, водораслите, кокосовото масло, пълнозърнестите храни, суровите зеленчуци и плодове. Консумацията на фъстъци и фъстъчено масло, гоитрогени (зеле, броколи, карфиол, соеви продукти, царевица) и продукти от брашно трябва да се сведе до минимум.

Препоръчват се функционални класове, които включват редуване на силови и кардио упражнения.

Източник: Wday

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com