Методът "800 грама", който ще ви помогне да отслабнете без диета

46078
Методът "800 грама", който ще ви помогне да отслабнете без диета
Снимка: iStock

Ако от много години се опитвате да свалите няколко излишни килограма и сте били на повечето модерни диети, но нещата все още не вървят, опитайте да използвате този метод.

Сезонът за опити за отслабване до лятото е обявен за открит! Защо много хора успяват да свалят няколко излишни килограма, но след това пак се връщат? Работата е там, че ограниченията във времето дават само временни резултати.

Но какво трябва да направите тогава - опитвате се да преминете за постоянно на елда с пилешки гърди? Такава диета не може да се нарече балансирана и здравословна и е малко вероятно да успеете да се откажете от висококалоричните храни завинаги.

Много по-разумно е постепенно да въвеждате в живота си по-здравословни и по-полезни навици. Диетолозите Тами и Лиси Лакатос споделиха за метода „800 грама“, който ще помогне не само ефективно да отслабнете, но и като цяло да подобри вашето благосъстояние.

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Как работи?

Основата на този метод е много проста: просто трябва да ядете 800 грама зеленчуци и плодове всеки ден. По принцип, можете да разпределите това количество между различните хранения, но най-рационалният вариант е да ги разпределите по равно между закуска, обяд и вечеря.

Можете да изберете абсолютно всякакви плодове и зеленчуци по ваш вкус. Няма други ограничения: яжте каквото искате. Въпреки че експертите все пак препоръчват да наблегнете на протеинови храни, ядки и зърнени храни.

Много е важно да ядете цели плодове и зеленчуци: сок или пюре, особено тези от магазина с много добавена захар, няма да работят. Замразените зеленчуци и плодове ще работят, но сушените плодове не. Листните зеленчуци тежат много малко, така че можете спокойно да ги добавите в големи количества.

Диета със салата - ето как се прави

Каква е същността на тази техника? Първо, яденето на повече плодове и зеленчуци е свързано с по-нисък риск от рак, инсулт и други сърдечно-съдови заболявания - навик, който очевидно ще бъде от полза за вашето тяло. Тези храни са с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат в борбата с възпалението, една от честите причини за затлъстяването.

Освен това, зеленчуците и плодовете съдържат много фибри, което ви дава усещане за ситост и спомага за подобряване на храносмилането.

Ако ядете толкова много зеленчуци, които обикновено са доста нискокалорични, едва ли ще можете да изядете останалата храна – просто няма да остане място в стомаха ви.

Едно от основните предимства на този метод е, че не е нужно постоянно да мислите за „забранените“ храни и какво не можете да ядете. Можете да се концентрирате върху това кои плодове и зеленчуци са особено желани за вас днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com