Как да предотвратите проблемите с кожата след бръснене?

17088
Как да предотвратите проблемите с кожата след бръснене?
Снимка: Pixabay.com

Несъмнено най-лесният и бърз начин за премахване на окосмяването е бръсненето, но то често има неприятни последствия. Кожата се възпалява, появяват се малки пъпчици и кожата започва да пари. Използването на самобръсначка е обаче и най-евтиният начин. Ако не искате да заменяте този метод с друг, а просто да се отървете от проблемите след използването му, сте на точното място. Сега ще разберете как да успокоявате кожата си след бръснене по различни начини.

1. Как да се бръснем? - има един много странен, но в същото време ефективен начин, чрез който да премахвате окосмяването базупречно и да се радвате на изключително мека и нежна кожа след това, а именно балсамът за коса. Повечето дами само мокрят зоната преди да започнат бръсненето. Закупете си възможно най-евтиния балсам и вместо само вода, нанасяйте и него преди бръснене. След това кожата е изключително мека и нежна.

2. Как да се спасим от раздразнението на кожата след това? - най-лесният и достъпен начин е с бебешка пудра, която мигновено успокоява зоната. Тя е създадена да се грижи за нежната бебешка кожа, съответно действието и върху нашата също е благоприятно. Тя ще предпази от зачервяване и възпаление.

Бръсненето като начин на живот

Времето сутрин ни е ограничено, но кой не иска да изглежда добре. Освен това началото на деня определя целия ден, така че какво по-хуба...

3. Пчелен мед - нанася се директно върху кожата. Със своите антимикробни и противовъзпалителни свойства, пчелният мед успокоява кожата, омекотява и я изглажда. Нанесете върху зоната и оставете да подейства около 10-15 минути. След това добре отмийте с хлада вода. Уверете се, че медът ви е истински, тъй като в протиен случай определено няма да има същия ефект върху кожата ви.

4. Студен компрес - веднага след бръсненето следва парене и зачервяване. За да уравновесите температурата на зоната, можете да нанесете студен компрес, който много бързо ще успокои кожата ви.

5. Алое вера – това растение е подарък за кожата ви. То е изключително ефикасно при подобни кожни проблеми, тъй като я успокоява и подхранва в дълбочина, благодарение на силните антиоксиданти, които съдържа. Трябва само да извлечете гела от листата на растението и директно да нанесете. След като изсъхне отмийте с хладка вода.

6. Стара самобръсначка? - бръсначката ви е за смяна, но точно в този момент нямате време да ходите до магазина и трябва да действате бързо - остатъчно е само да имате вазелин. Премахнете окосмяването по познатия ви начин и веднага след това намажете с вазелин, за да може клетките на кожата ви да се хидратират и регенерират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com